İsa Mesih'in Günahları Bağışlama Yetkisi
- Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
-
YazarYazılar
-
20. Şubat 2007: 14:34 #24204AnonimPasif
İsa Mesih’in Günahları Bağışlama Yetkisi
İsa Mesih’in günahları bağışladığı, günahlıları özgür kıldığı İncil’de yazılıdır. Bu nasıl olabilir? Günahları bağışlamak Allah’a ilişkin bir yetki değil midir?
İsa Mesih insanı günahtan arıtmak için yeryüzüne geldiğini önemle belirtir:
‘Ne var ki, İnsanoğlu`nun* yeryüzünde günahları bağışlama yetkisine sahipolduğunu bilesiniz diye…” Sonra felçliye, ‘Kalk, yatağını topla, evine git!” dedi.
Adam da kalkıp evine gitti.
Halk bunu görünce korkuya kapıldı. İnsana böyle bir yetki veren Tanrı`yı yücelttiler’ (Matta 9:6-8).
’Nitekim İnsanoğlu*, kaybolanı arayıp kurtarmak için geldi’ (Luka 19: 10).
’Ben iyi çobanım. İyi çoban koyunları uğruna canını verir.
Koyunların çobanı ve sahibi olmayan ücretli adam, kurdun geldiğini görünce koyunları bırakıp kaçar. Kurt da onları kapar ve dağıtır.
Adam kaçar. Çünkü ücretlidir ve koyunlar için kaygı duymaz.
Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba`yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.
Bu ağıldan olmayan başka koyunlarım var. Onları da getirmeliyim. Benim sesimi işitecekler ve tek sürü, tek çoban olacak.
Canımı, tekrar geri almak üzere veririm. Bunun için Baba beni sever.
Canımı kimse benden alamaz; ben onu kendiliğimden veririm. Onu vermeye de tekrar geri almaya da yetkim var. Bu buyruğu Babam`dan aldım‘ (Yuhanna 10:11-18).
İsa’nın insan günahlarını affetmesi, O’nun beden almış Tanrı Sözü oluşu ile belirtilebilir. İsa ne günah işledi, ne de tek bir suç! Hataya düşmedi, insan suçu ile kirlenmedi. İsa yaratık değildir. Yaratığın kuşkusuz günah bağışlamaya gücü ve yetkisi yoktur. Bu düşünülemez bile! İsa Mesih, insanların günahları uğruna kendi canını isteyerek verdi. Üç gün sonra mezardan dirildi. Kefaret olarak sunduğu hayatını bir daha ölmemek üzere yeni!den aldı.
Sunusu nedeniyle, O’nu Rabbi ve Kurtarıcısı olarak kabul eden günahlıyı her zaman affedebilecek yetkidedir. Özlenen yeni yaşamı ve kutsal yaşantıyı O sağlar ancak. Mesih’in bağışladığı günahlıya buyruğu şudur: ‘Git ve bundan sonra günah işleme!’. Günahlar affedildiği anda bu mutlu olay Tanrı katında onaylanır, ve iman edip bağışlanan kişinin varlığı kutsal Ruh’un verdiği sevinçle coşar. İsa Mesih’in kefaret sunusu göksel etkendir.
Tanrı tüm yetkiyi ve gücü İsa’ya verdiğini, O’nu ölümden dirilterek evrene onaylamıştır. İsa şöyle der: ‘Gökte ve yeryüzünde tüm yetki bana verilmiştir’ (Matta 28:18).
O’nun günahları bağışlaması konusunda Yahya şöyle der:
‘Yahya onlara şöyle yanıt verdi: “Ben suyla vaftiz ediyorum, ama aranızda tanımadığınız biri duruyor.
Benden sonra gelen O`dur. Ben O`nun çarığının bağını çözmeye bile layık değilim.”
Bütün bunlar Şeria Irmağı`nın ötesinde bulunan Beytanya`da, Yahya`nın vaftiz ettiği yerde oldu.
Yahya ertesi gün İsa`nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!’ (Yuhanna 1:26-29).
İsa Mesih’i başka hiçbir peygamberle, hiçbir din önderi ile kıyaslayamayız. O, ölümlü bir insan değil, ama günahları affedip yeni yaşam verebilen Kurtarıcı ve Rab’dir.
(Tanrı İnsan sorunları adlı Kitapçıktan alıntı).
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.