Sahte Barnabas İncili
- Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
-
YazarYazılar
-
14. Nisan 2011: 21:04 #27327AnonimPasif
Barnabas İncili, orta çağa ait tamamen sahte bir kitaptır.İncil’de bahsedilen Barnaba tarafından değil,orta çağda Hrıstıyan’lığı bırakıp Müslüman olan ve Müslümanlığın doğruluğunu kanıtlamaya çalışan biri tarafından, yazılmıştır.
Barnabas İncil’inde kullanılan sözcükler ve terimleri incelemiş olan dil uzmanları,bu eserin M.S.15 Yüzyıla ait olduğunu kanıtlamışlardır. İSA Mesih’ten 15 Yüzyıl sonra yazılan “Barnabas”İncil’inin Tarihsel açıdan da doğru olmadığı saptanmıştır.
Bu kıtap aslında, 15 Yüzyılda İtalya’da yazılmış olup, yazarın İslamiyete geçen biri olduğu bilinmekte ve Barnabas İncil’i Hrıstıyanlığı Kötülemek amacına hizmet etmektedir.
TARİH ve COĞRAFYA İle İlğili ÇELİŞKiLERİ.
–İNCİL’deki gerçek Barnaba aslen Kıbrıs’lı olup adı Yusuf’tur.Ve Yahudilerin çok eğitimli kavmi olan Levililerdendir.
Gerçek Barnaba Ülkesini ve yaşadığı Yüzyılı çok iyi biliyordu.Sahte Barnaba Kıtap’ında tahsilli bir yahudi’nin yapamıyacağı tarih ve coğrafya hataları ile doludur.Sahta Barnaba Kıtap’ında 1 Yüzyıl Filistin’ini değil,orta çağ Avrupa’sının toplumunu anlattığını göze çarpar.
Örnek:
–Nasıra ve Kudüs şehirlerinin bir göl yada deniz kıyısında bulunduğunu sanması.
İsa Mesih’in büyüdüğü Nasıra kenti,en yakın göl olan Celile gölünden 25 km kadar uzaklıkta ve 600 metre kadar yükseklikte bulunması ve
Küdus en yakın göle 23 km uzaklıkta 811 m yükseklikte olması gibi.Ama Barnaba’ın 20 bölümünde “İsa galile denizine gitti ve bir gemiye binerek Nasıra’ya doğru yola çıktı.”cümlesi dikkat çekicidir.
151 bölüme göreyse İsa’nın bindiği gemi Nasıra””Limandan “çıkıp uzaklaşıyormuş. bu geminin yolculuğu Kudüs’te son buluyormuş.
Sahte Barnabasa göre Nasıra’dan Kudüs’e gemiyle gidilebiliyormuş.—Sahte Barnabas İncil’inde 119 Bölümde İsa’nın şekerden söz ettiği yazılıdır.Oysa Şeker sanayisini araplar, iranlılardan,iranlılarda hintlilerden öğrenmişlerdir. M.S 6.7 Yüzyıl.
Şeker 1 Yüzyılda Filistinde bilinmeyen bir maddeydi.—Barnabas İncil’inde Altın dinardan söz ediliyor.İSA Mesih döneminde dinar altın değil gümüştü, “minuti”denilen para birimi yüzlerce yıl sonra ortaya çıkmış ve Roma İmp’luğunda değil ,ispanya’nın Vizigot döneminde M.S.575 kullanılmıştır. Barnabas İncil’ini yazan yazar hiç bilinmeyen bir parayı kullamakta ve uydurma
kıtap’ında bunu para birimi olarak göstermektedir.Barnabas İncil’inde 121’inci Bölümde anlatılan mahkeme işleri ancak yüzyıllar sonra orta çağ’da kullanıldığı gibidir.Sanık yargıç tarafından sorguya çekilir noter onun tanıklığını özetleyip kaydeder.
—Barnabas İncil’inde 152 Bölümde “Tahta fıçı’lardan söz ediliyor.1 Yüz yılda şarapı korumak için,tahta fıçılar değil (Çünkü bu bilinmeyen bir yöntemdi, ve teknikti)deriden tulumlar kullanırlardı.
–Barnabas İncil’inde Dante’nın (M.S.1265 -1321 )şiirlerinden örnek alınmış aktarmalarla doludur. bu da eserin orta çağa ait olan kanıt’ıdır.
Kaynak:
Kutsal Kıtap Değişmezliği.
(Konunun Özeti ve Notlarım) -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.