Protestan Kilise Dersleri-2
- Bu konu 2 izleyen ve 38 yanıt içeriyor.
-
YazarYazılar
-
2. Mart 2008: 17:19 #24563AnonimPasif
“Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse,işte beni seven odur.Beni seveni Babam da sevecektir.Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim ” ( Yu. 14:21).
-Tanrı’yı tanımak,ancak deneyim yoluyla, O bana kendisini açıkladıkça gerçekleşir.
-İtaat sorunum varsa ; sevgi sorunum vardır.
-İtaat,Tanrı’ya duyduğum sevginin dışsal ifadesidir.
-Tanrı, sevgidir.O’nun isteği her zaman en iyi olandır.
-Tanrı,herşeyi bilir.O’nun bütün buyrukları doğrudur.
-Tanrı’nın herşeye gücü yeter.O’nun isteğini yapmam için beni güçlendirebilir.
-Tanrı’nın bütün buyrukları,O’nun sevgi doğasının ifadesidir.
-Tanrı,bir buyruk verdiğinde; beni kısıtlamıyor, özgür kılıyor.
-Tanrı’yı seviyorsam, O’na itaat ederim.Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Fırat Çölgeçen kardeşden alıntıdır
2. Mart 2008: 17:21 #28378AnonimPasif“Tanrı’dan olan,Tanrı’nın sözlerini dinler.İşte siz Tanrı’dan olmadığınız için dinlemiyorsunuz.” ( Yu. 8:47 )
-Tanrı’nın ne zaman konuştuğunu bilmiyorsan,imanlı yaşantının önünde bir sorun var demektir.
-Tanrı, kendi halkına konuşur.
-Tanrı’nın konuşması,O’nunla karşılaşmak demektir.
-Tanrı’dan belli bir konuda yönlendirişi almadıysam, dua edip beklerim.
-Sevgi ilişkisini es geçmemeye çalışmalıyım.
-Kutsal Ruh ile karşılaşmak,Tanrı’yla karşılaşmak demektir.
-Ruhsal gerçekleri anlıyorum, çünkü yaşamımda Kutsal Ruh, çalışıyor.
-Gerçeği ben keşfetmiyorum, gerçek bana açıklanıyor.
-Tanrı’nın esini beni Kendisi’yle sevgiye dayanan bir beraberliğe çekmek için tasarlanmıştır.
-Tanrı, imanımı geliştirmek için Kendisini açıklar.
-Tanrı, işini yapabilmesi için amaçlarını açıklar.
-Tanrı, amaçlarına ulaşabilmesi için yollarını açıklar.
-Dua, Tanrı’yla karşılıklı iletişimdir.
-Dua, dinsel bir etkinlik değil; bir ilişkidir.Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
2. Mart 2008: 17:23 #28379AnonimPasif“İsa Yahudiler’e şöyle karşılık verdi. ‘ Size dpğrusunu söyleyeyim. Oğul, Baba’nın yaptıklarını görmedikçe Kendiliğinden bir şey yapamaz .Baba ne yaparsa Oğul da aynı şeyi yapar.’ ” (Yuhanna 5 : 19 )
-Bazen Tanrı’nın sessizliğinin nedeni günahtır.
-Bazen Tanrı, beni kendisiyle ilgili daha derin bir anlayışa hazırlarken sessiz kalır.
-Karar verme sürecinde en büyük zorluk iyi ya da kötü arasında bir seçim yapmak değildir. İyi ve en iyi arasında bir seçim yapmaktır.
-İmanlının dilinde,iki sözcük bir araya gelemez: Hayır , Rab.
-Kilise, bir bedendir. Mesih’in bedeni.
-İsa Mesih, yerel kilisenin başı olarak bizimle birliktedir.
-Tanrı, bizi karşılıklı olarak birbirimize bağımlı olmak üzere yaratmıştır. Birbirimize gereksinimimiz var.Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
2. Mart 2008: 17:24 #28380AnonimPasif“İman olmadan Tanrı’yı hoşnut etmek imkansızdır. tanrı’ya yaklaşan,O’nun var olduğuna ve kendisini arayanları ödüllendireceğine inanmakdır.” ( İbr. 11:6)
-Tanrı, kendi etkinliğine kaılmam için beni davet ettiği zaman bana büyük bir görev vermek üzeredir.
-Yaşam biçimim ,Tanrı’ya ilişkin neye inandığımı gösterir.
-Tanrı, benim aracılığımla ne yapmak istediğini bana söylediğinde, bir inanç kriziyle karşı karşıya kalacağım.
-İman , tanrı’nın söylediklerinin gerçekleştiğine güvenmektir.
-Tanrı, konuştuğunda verdiğim karşılık iman gerektirir.
-Gözle görmek, imanın karşısında yer alır.
-İman, bir kişiye dayanmalıdır.( Tanrı’nın kendisine )
-Tanrı’ya ilişkin inancım, yapacaklarımı belirleyecektir.
-Tanrı’nın verdiği görevler, dev boyuttadır.
-Tanrı hakkındaki inancınızı söyledikleriniz değil, yaptıklarınız gösterir.“Ruhsuz beden nasıl öldüyse, eylemsiz iman da ölüdür.” ( Yakup 2:26)
Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
2. Mart 2008: 17:26 #28381AnonimPasif“Aynı şekilde sizden kim varını yoğunu gözden çıkarmazsa öğrencim olamaz.” ( Luka 14:33)
-Tanrı, tam bir teslimiyet bekler.
-İtaat düzenleme gerektirir.
-Beni Çağıran Tanrı, istediğini yapmam için gerekeni sağlayacaktır.
-Söz dinlemek; Tanrı’ya tümüyle bağımlı olmak demektir.
-Söz dinlemenin bir bedeli olacaktır.
-Planlarımı ve programlarımı Tanrı’nın işleyişine göre düzenlemeliyim.
-Ailemi; Tanrı’ya emanet edebilirim.
-Rab için özveride bulunma fırsatını diğer insanlardan esirgemeyin.
-Mesih’in halkıyla ilişki kurmasına güvenmeliyiz.“Dileyin size verilecek; arayın bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. Çünkü her dileyen alır, kapıyı çalana kapı açılır ( Mat. 7:7-8)
-Tanrı’nın benim aracılığıyla çalışması için tümüyle O’na bağımlı olmam gereklidir.
-Yöntemler,asla iş görmez. İş gören tanrı’dır.
-Anahtar, Tanrı’yla ilişkimdir.Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
2. Mart 2008: 17:29 #28382AnonimPasif“İsa, ona şu karşılığı verdi: ‘Beni seven sözüme uyar. Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız. ” ( Yu. 14:23 )
-Tanrı’nın sözünü dinledikçe O’nu tanımış olurum. O da benim aracılığımla işlerini yapar.
-Tanrı’yı seviyorsam, sözünü dinlerim.
-Söz dinleme ,Tanrı’ya duyduğum sevginin ifadesidir.
-Söz dinleme, benim gerçeğe uyduğum andır.
-Tanrı, sözünü dinleyenleri bereketler.
-Tanrı, sık sık ikinci fırsat tanır.
-Tanrı’nın yaptığı her şeyin ( beni değil ) sadece O’nu yüceltmesi gerektiğine dikkat etmeliyim.“Çok sayıda olan bizler de Mesih’de tek bir bedeniz ve birbirimizin üyeleriyiz.” ( Rom. 12:5 )
-Bireysel düşünceler önemli değildir. tanrı’nın istediği çok önemlidir.
-Kilise, Mesih’in kendilerine ne söylediğini anladığı zaman Tanrı’nın isteğini öğrenir.Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
3. Mart 2008: 0:17 #28385AnonimPasif-Tanrı , sevgiye dayanan bir ilişki ister.
“İsa, ona şu karlığı verdi: ‘ Tanrın olan Rab’bi bütün yüreğinle, bütün canınla ve bütün aklınla sev. İşte ilk ve en önemli buyruk budur.’ ” ( Mat. 22: 37-38 )
-İmanlı yaşantım, Tanrı’yla sevgiye dayanan ilişkimin niteliğine bağlıdır.
-Tanrı, beni kendisiyle sevgi ilişkisinde bulunmam için yaratmıştır.
-Tanrı’nın söylediği ve yaptığı her şey sevgimin ifadesidir.
-Tanrı’yal sevgiye dayanan bir ilşki yaşantımın tüm diğer etkenlerinden daha önemlidir.
-Tanrı tarafından sevilmek en yüce ilişki, en büyük başarı ve en yüksek mevki demektir.
-Tanrı, beni yalnızca bu dünya için yaratmadı; sonsuza dek yaşamak için yarattı.
-Önce O’nun egemenliğinin ve doğruluğunun ardınca gideceğim.
-Yaşantımı kalıcı değerlere vereceğim.
-Kendimi gerçekten üstün değeri olan amaçlara verebilmem için beni yalnızca Tanrı yönlendirebilir.
-Tanrı’yı tüm yüreğimle sevmeyi , yaşam önceliğim haline getireceğim.
-Tanrı hakkında bir şeyler öğrenmek için değil; ama O’nu sevdiğim ve tanıdığım için baş başa zaman geçireceğim.
-Sevgi ilişkisinde Tanrı, her zaman, ilk adımı atar.
-Ben O’nu seçmiyorum. O, beni seçiyor, seviyor ve yaşantım için sonsuz amaçlarını bana açıklıyor.
-Tanrı; bana bildirmedikçe, O’nun etkinliğini bilemem.
-Tanrı’nın benimle kurmak istediği ilişki gerçek ve kişisel olacaktır.
-Tanrı’nın kendi egemenliğini ilerletme tasarısı, halkıyla gerçek ve pratik bir şekilde kurduğu ilişki aracılığıyla yerine gelmektedir.4. Mart 2008: 0:26 #28392AnonimPasif“Ama O ışıkta olduğu gibi biz de ışıkta yürürsek, birbirimizle paydaşlığımız olur ve Oğlu İsa’nın kanı bizi her günahtan arındırır. Günahımız yok dersek, kendimizi aldatırız, içimizde gerçek olmaz.” ( 1. Yu. 1:7-8 )
“Tek bir beden olarak bu esenliğe çağrıldınız.” ( Koloseliler 3:15 )
“Nerede iki üç kişi benim adımla toplanırsa, ben de orada aralarındayım ” ( Mat. 18:20 )
“Ne iyi, ne güzeldir, birlik içinde kardeşce yaşamak. ” ( Mez. 133:1 )
-Tanrı, yaşamı paylaşılmak üzere tasarlamıştır.
-Tanrı, yaşamı birlikte tecrübe etmemi ister.
-Gerçek paydaşlıkta insanlarla içtenliği tecrübe edeceğim.
-Gerçek paydaşlıkta , anlayış göreceğim.
-Gerçek paydaşlıkta, merhameti tecrübe edeceğim.
-İçten olmam; hem cesaretimi hem de alçakgönüllüğümü gerektiriyor.” Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin.” ( Yak. 5:16 )
” Öyle ki, bedende ayrılık olmasın, üyeler birbirini eşit biçimde gözetsin. ” ( 1. Ko. 12:25 )
-Karşılıklı olma; paydaşlığın özüdür.
-Karşılıklı ilişkiler kurmalıyım.
-Sorumlulukları paylaşmalıyım ve yardım etmeliyim.
-Anlayış; iki önemli gereksinimimi karşılar : 1- Anlaşılma gereksinimi ; 2- Hislerin haklılığının kabul edilmesi
-Ne zaman birinin duygularını anlarsam ve onaylarsam; onunla paydaşlık kurarım.
-Koşullar; imanımı zayıflatacağı an, imanlı dostlara gereksinim hissettiğim zamandır.
-Paydaşlığın olduğu yerde; lütuf vardır.
-Paydaşlıkta; hatalar yüzüme vurulmaz.“Aşırı kedere boğulmasın diye o kişiyi daha fazla cezalandırmayıp bağışlamalı ve teselli etmelisiniz. ” ( 2. Ko. 2:7 )
” Birbirinize hoşgörülü davranın. ” ( Kol. 4:13 )
“Birinizin ötekinden şikayeti varsa, Rab’bin sizi bağışladığı gibi, siz de birbirinizi bağışlayın. ” ( Kol. 4 :13 )
-Bağışlamada bulunmam; geçmişi bıraktığımı gösterir.
6. Mart 2008: 18:55 #28405AnonimPasif“Gergin direği ve dayanağı olan Tanrı’nın ev halkı arasında, yani yaşayan Tanrı’nın topluluğunda nasıl davranmak gerektiğini bilesin diye sana bunları yazıyorum. ” ( 1. Ti. 3:14-15 )
“Barış içinde eken barış yapıcıları doğruluk ürününü biçerler. ” ( Yakup 3:18 )
“Bunlar kendilerini elçilerin öğretisine, paydaşlığa, ekmek bölmeye ve duaya adadılar. ” ( Elç. 2:42 )
-Hristiyan topluluğunun adanmışlığı, karşılıklı olmayı gerektirir.
-Topluluğun sevgi dolu olması için; bizim çabamız yanında Tanrı’nın gücü de gereklidir.
-Sağlıksız ilişkilerin olduğu ailelerde yetişen insanlar; gerçek paydaşlık için gerekli olan ilişkisel becerilere gereksinim duyarlar.
-Topluluğun gelişmesi için ; dürüstlük, gerekir.“Bunun için yalanı üzerinizden sıyırıp atarak her biriniz komşusuna gerçeği söylesin, çünkü hepimiz aynı bedenin üyeleriyiz. ” ( Ef. 4:25 )
” Yaşlı adama çıkışma, babanmış gibi yol göster. Genç erkeklere kardeşinmiş gibi, yaşlı kadınlara annenmiş gibi, genç kadınlara tam bir yürek temizliğiyle kız kardeşinmiş gibi yol göster.” ( 1. Ti. 5:1-2 )
-Topluluğun gelişmesi için, alçakgönüllülük gerekir.
-Topluluğun gelişmesi için , saygı gerekir.
-Topluluğun gelişmesi için , gizlilik gerekir.
-Topluluğun gelişmesi için sık sık bir araya gelmek gerekir.“Kardeşler, eğer biri suç işlerken yakalanırsa, ruhsal olan sizler, böyle birini yumuşak ruhla yola getirin. Siz de ayartılmamak için kendinizi kollayın. ” ( Gal. 6:1-2 )
“Başkasını azarlayan sonunda pohpohlayandan daha çok beğeni kazanır. ” ( Özd. 28:23 )
“Hepiniz birbirinize karşı alçakgönüllüğü kuşanın. ” ( 1. Pe. 5:5 )
“Birbirinizle aynı düşüncede olun. Böbürlenmeyin; tersine, hor görülenlerle arkadaşlık edin. Bilgiçlik taslamayın. ” ( Rom. 12:16 )
“Her biriniz alçakgönüllülükle öbürünü kendinden üstün saysın. Yalnız kendi yararını değil, başkalarının yararını da gözetsin. ” ( Flp. 2:4 )
-Farklılıklarımıza saygı göstermem; diğerlerinin duygularını düşünmem ve beni rahatsız eden insanlara karşı sabırlı olmam demektir.
“Her biriniz komşusunu ruhça geliştirmek için komşusunun iyiliğini gözeterek onu hoşnut etsin. ” ( Rom. 15:2 )
“Kavgacı değil, uysal olsunlar. ” ( Tit. 3:2 )
“Birbirinize kardeşlik sevgisiyle bağlı olun. Birbirinize saygı göstermekte yarışın. ” ( Rom. 12:10 )
-Paydaşlığımızın temeli; Tanrı’yla olan ilişkimizdir. Zira; topluluk, bir ailedir.
-Karşımdakinin kuşkularını küçümsememeliyim.
-Kardeşim günah işlerken; sessiz kalamam .
-Dedikodu; paydaşlığı yok eder.
-Kilisenin paydaşlığı, bireyden daha önemlidir.
-Gerçek paydaşlık; istemediğim zaman bile kardeşlerimle bir araya gelmemdir.
-Kardeşime bağımlı olmak için ; ben merkeziciliği bırakmam ve bağımsızlığımdan vazgeçmem gerekir.
-Yaşamı kardeşlerle paylaşmamın getireceği faydalar ,bizi, cennet için hazırlar.“Bazılarının alıştığı gibi, bir araya gelmekten vazgeçmeyelim; o günün yaklaştığını gördükçe birbirimizi daha da çok yüreklendirelim. ” ( İbr. 10:25 )
6. Mart 2008: 19:33 #28407AnonimPasif“Sevgili kardeşlerim,sınanmanız için size giydirilen ateşten gömleği, size garip bir şey oluyormuş gibi yadırgamayın. ” ( 1. Pe. 4:12 )
“Çünkü geçici hafif sıkıntılarımız bize, ağırlıkta hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak kadar büyük , sonsuz bir yücelik kazandırmaktadır. ” ( 2. Kor. 4:17 )
“Tanrı’ya bağlı yaşamın altınını ortaya çıkaran acı ateşidir. ” ( Madam Guyon )
-Her sorunun arkasında Tanrı’nın amacı olduğunu unutmamalıyız.
-Karakterimi geliştirmek için ; Tanrı, koşulları kullanır.
-Dünyada; sorunlar yaşayacağım konusunda, İsa, beni uyarmıştı.
-Bir sorunu çözdüğümde ; bir başka sorunla karşılaşabilirim.“Rab, gönlü kırıklara yakındır, Ruh’u ezginleri kurtarır. ” ( Mez. 34:18 )
-İçten , yürekten dualarımı ; sıkıntı zamanlarımda öğrenirim.
-Sorunlarda; kendime odaklanmak yerine Tanrı’ya dayanmalıyım.
-Tanrı’nın tek çarem olduğunu bilmeliyim.“Tanrı’nın kendisini sevenlerle, amacı uyarınca çağrılmış olanlarla birlikte her durumda iyilik için etkin olduğunu biliriz. Çünkü Tanrı önceden bildiği kişileri oğlunun benzerliğine dönüştürmek üzere önceden belirledi. ” ( Rom. 8:28,29 )
-Günaha düşmüş bir dünyada yaşıyorum. Cennet; tanrı’nın amaçladığı şekilde kusursuzdur.
-Ben hata yaparım. Ama; Tanrı, asla hata yapmaz.
-Yaşamım için Tanrı’nın tasarımı her şeyi kapsamaktadır.
-Karşılaştığım her sorun; karakterimin gelişmesi için bir fırsattır.“Yalnız bununla değil, sıkıntılarla da övünüyoruz. Çünkü biliyoruz ki, sıkıntı dayanma gücünü, dayanma gücü Tanrı’nın beğenisini, Tanrı’nın beğenisi de umudu yaratır. ” ( Rom. 5:3,4 )
“Böylelikle içtenliği kanıtlanan imanınız, İsa Mesih göründüğünde size övgü, yücelik, onur kazandıracak. ” ( 1. Pe. 1:7 )
-Tanrı’nın tasarısının iyi olduğunu anımsamalıyım.
-Kısa dönemli düşünmemeliyim.“Çünkü bilirsiniz ki, imanınızın sınanması dayanma gücünü yaratır. Dayanma gücü de, hiçbir eksiği olmayan, olgun, yetkin kişiler olmanız için tam bir etkinliğe erişsin. ” ( Yak. 1:3,4 )
7. Mart 2008: 22:52 #28414AnonimPasif” Karşılaştığım denenmeler, ilahiyat uzmanlığım oldu ” ( Martin LUTHER )
” Ruh’un ürünüyse sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. ” ( Gal. 5:22,23 )
” Ne mutlu denenmeye dayanan kişiye ! Denenmeden başarıyla çıktığı zaman Rab’bin kendisini sevenlere vaat ettiği yaşam tacını alacaktır. ” ( Yakup 1:12 )
” Çünkü kötü düşünceler, fuhuş, hırsızlık, cinayet, zina, açgözlülük, kötülük, hile, sefahat, kıskançlık, iftira, kibir ve akılsızlık içten, insanın yüreğinden kaynaklanır. ” ( Mar. 7:21,22 )
– Her deneme ; benim iyi bir şey yapmam için bir fırsattır.
– Denenme , seçim yapmamı sağlar.
– Tanrı, denenmeyi , beni geliştirmek için kullanabilir.
– İyi olan şeyleri yapmayı tercih ettiğim de;Mesih’in ırasına benzemek üzere gelişirim.
– Tanrı; çevreme sevilmesi zor olan insanları koyarak, bana sevgiyi öğretir.
– Mutluluk, dışsal şartlara bağlıdır; ama sevinç Tanrı ile ilişkime bağlıdır.
– Denenmelere karşı utku kazandığımda; İsa’ya daha çok benzeyeceğim.
– Şeytanın ne yapacağını; önceden kestirebilmeliyim. Bu, bana yarar sağlayacaktır.” Hiçbirinizde diri Tanrı’yı terk eden kötü, imansız bir yüreğin bulunmamasına dikkat edin. ” ( İbr. 3:12 )
” Herkes kendi arzularıyla sürüklenip aldanarak ayartılır. Sonra arzu gebe kalır ve günah doğurur. Günah olgunlaşınca da ölüm getirir. Sevgili kardeşlerim, aldanmayın ! ” ( Yak. 1:14-16 ).
– Korkmayı reddetmeliyim.
– Denenme şeklini bilmeli ve ona hazırlıklı olmalıyım.
– Tanrı’dan yardım istemeliyim.” Herkesin karşılaştığı denemelerden başka denemelerle karşılaşmadınız. ” ( 1. Ko. 10:13 )
” Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız iblis, kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşıyor. ” ( 1. Pe. 5: 8 )
” İblise fırsat vermeyin. ” ( Ef. 4:27 )
” Dürüstlerin tuttuğu yol kötülükten uzaklaşır, yoluna dikkat eden, canını korur. ” ( Özd. 16:17 )
” Sıkıntılı gününde seslen bana, seni kurtarırım, sen de beni yüceltirsin. ” ( Mez. 50:15 )
– Tanrı, denenmeyi yenmem için hazırsa; O’na gerektiğinden daha fazla yönelmeliyim.
– Aynı denenmelere teslim olduğum an; Tanrı’dan yardım istemeye utandığım anlardır.
– Tanrı’nın sevgisi, sonsuza dek sürer.
– Tanrı’nın sabrı, sonsuz bir sabırdır.” Ne mutlu denenmeye dayanan kişiye ! Denenmeden başarıyla çıktığı zaman Rab’bin kendisini sevenlere vaat ettiği yaşam tacını alacaktır. ” ( Yak. 1:12 )
9. Mart 2008: 12:22 #28419AnonimPasif” Gerçek, saygıdeğer, doğru, pak, sevimli, hayranlık uyandıran, erdemli ve övülmeye değer ne varsa, onu düşünün.” ( Flp. 4:8 )
” Her şeyden önce de yüreğini koru, çünkü yaşam ondan kaynaklanır. ” ( Özd. 4:23 )
” Gençlik arzularından kaç. Temiz yürekle Rab’be yakaranlarla birlikte doğruluğun, imanın, sevginin ve esenliğin ardından koş. ” ( 2. Timeteos 2:22 )
” Herkesin karşılaştığı denenmelerden başka denenmelerle karşılaşmadınız. Tanrı güvenilirdir, gücünüzü aşan biçimde denenmenize izin vermez. Dayanabilmeniz için denenmeyle birlikte çıkış yolunu sağlayacaktır. ( 1. Kor. 10:13 )
– Rab ile olduğum sürece; her zaman bir çıkış yolum vardır.
– Tanrı; kaldırabileceğimden fazlasını asla üzerime yüklemez.
– Denenmeleri yenebilmem için; Kutsal Kitap’ın ilkelerini uygulamalı ve üzerime düşeni yapmalıyım.
– Yanlış olan şeylerin haricindeki başka şeylere dikkatimi yoğunlaştırmalıyım.
– Yaşadığım mücadeleyi; Tanrı yolunda yürüyen bir arkadaşımla ya da grubumla paylaşmalıyım.
– Şeytana direnmeliyim.
– Kendime fazla güvenmmemeli ve zayıflığımı bilmeliyim.” İblise karşı direnin. ” ( Yak. 4:7 )
” Gözlerimle antlaşma yaptım, şehvetle bir kıza bakmamak için.” ( Eyüp 31:1 )
” Gözlerimi boş şeylerden çevir.” ( Mez. 119:37 )
” Bunun için, göksel çağrıya ortak olan kutsal kardeşlerim, dikkatinizi açıkca benimsediğimiz inancın elçisi ve başkahini İsa’ya çevirin. ” ( İbr. 3:1 )
– Denenme; her an bir düşünceyle başladığından , cazibesini ortadan kaldırabilmem için dikkatimi başka bir yere vermem gerekir.
– Günahla savaşı; aklımda kazanabilir ya da kaybedebilirim. Zira; denenme, dikkatimi çekerek başlar.
– Denenmeyi gözardı edersem; ona karşı mücadele etmekten daha etkili olacaktır.
– Aklım; ruhsal olarak en zayıf olan organımdır.
– Denenmeyi azaltmak ya da ortadan kaldırmak için; aklımı, Tanrı’nın Sözü’ne ve başka iyi düşüncelere yöneltmeliyim.” Tanrı bilgisine karşı diklenen her engeli yıkıyor, her düşünceyi tutsak edip Mesih’e bağımlı kılıyoruz. ” ( 2. Ko. 10:5 )
” İki kişi bir kişiden iyidir, çünkü emeklerine iyi karşılık alırlar. Biri düşerse, öteki kaldırır. Ama yalnız olup da düşenin vay haline. ” ( Va. 4:9,10 )
– Tanrı’nın olgunlaşmam ve özgürlüğüm için tasarısı ; başka hristiyanları da içerir.
– Tanrı; itiraf edin, saklamayın duygularınızı ve onları açığa çıkarın ki, iyileşmeye başlarsınız, diyor.” Kurtuluş miğferini ve Ruh’un kılıcını, yani tanrı’nın sözünü alın.” ( Ef. 6:17 )
– Şeytana direnebilmem için; ilk adımım, Tanrı’nın kurtuluşunu kabul etmemdir.
– İkinci olarak; tanrı’nın Sözü’nü şeytana karşı silah olarak kullanmalıyım.
– Şeytanla asla tartışmaya girmemeliyim.
– Her hafta; en az bir ayet ezberlemeliyim.
– Deneneceğim ortamlardam uzak durmalıyım.” Ayakta sağlam durduğunu sanan dikkat etsin, düşmesin ! ” ( 1. Ko. 10:12 )
12. Mart 2008: 17:50 #28438AnonimPasif“ Sizde iyi bir işe başlamış olan Tanrı’nın bunu İsa Mesih’in gününe dek bitireceğine güvenim var.” ( Flp. 1:6 )
” Sonunda hepimiz imanda ve Tanrı oğlu’nu tanımada birliğe, yetkinliğe, Mesih doluluğundaki olgunluk düzeyine erişeceğiz. ”
( Ef. 4:13 )” Göklerin altında her olayın zamanı vardır. ” ( Vaiz 3:1 )
– Olgunlaşmamın kestirme yolu yoktur.
– Yetişkinliğe erişmek insanın yıllarını alır.
– Mesih’e benziyen bir ıraya sahip olmamı, aceleye getiremem.
– Tanrı, ne kadar güçlendiğimle ilgilenir.
– Tanrı, yaşamıma, sonsuzluk açısından bakar.
– Bazı insanlar; yüreklerini ilk olarak, İsa’ya açarken; O’na direnir ve savunmaya geçerler.
– Mesih’e benzerliğim yaşamım boyunca sürer : inanç ( tapınma aracılığıyla ), ait olma ( paydaşlık ) ve gelişme ( öğrenci olarak yetişme )” Yücelik üstüne yücelikle O’na benzer olmak üzere değiştiriliyoruz. ” ( 2. Ko. 3:18 )
” Karanlığın işlerini üzerimizden atıp ışığın silahlarını kuşanalım. ” ( Rom. 13:12 )
– Değişmemin ve olgunlaşmamın uzun sürme nedenleri :
a- Yavaş öğreniyorum.
b- Unutmam gereken çok şey var.
c- Kendimle ilgili gerçeklerde, alçakgönüllü bir şekilde yüzleşmekten korkuyorum.
d- Alışkanlıklarımın gelişmesi, zaman alacak.” Bu konuların üzerinde dur, kendini bunlara ver ki, ilerlediğini herkes görsün. ” ( 1. Ti. 4:15 )
– Ruhsal yaşamımımda farklı zamanlar olabilir.
– Zaman içinde; küçük bir tomurcukken, dev bir ağaca dönüşebilirim.
– Öğrendiğim derslerle ilgili bir defter ya da günlük tutmalıyım.
– Ruhsal güncemi tekrar etmem; gereksiz yere acı ve hayal kırıklığı yaşamama engel olacaktır.” Bu nedenle, akıntıya kapılıp sürüklenmemek için işittiklerimizi daha çok önemsemeliyiz. ” ( İbr. 2:1 )
” Dayanma gücü de, hiçbir eksiği olmayan, olgun, yetkin kişiler olmanız için tam bir erişkinliğe erişsin. ” ( Yak. 1:4 )
” Bu olayların zamanı gelmedi henüz. Sonun belirtileridir bunlar ve yalan değildir. Geçikiyormuş gibi görünse de bekle olacakları, kesinlikle olacak, gecikmeyecek. ” ( hab. 2:3 )
– Ne kadar gitmem gerektiğini değil; ne kadar ilerlediğimi düşünmeliyim.
– Teşviğim asla kırılmamalı.
– Sabırlı olmalıyım. Zira ; Tanrı’nın benimle işi olduğunu, düşünmeliyim.Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
15. Mart 2008: 12:07 #28452AnonimPasif” Bilge kişi korktuğu için kötülükten uzaklaşır,
Akılsızsa büyüklük taslayıp kendine güvenir.
Çabuk öfkelenen ahmakça davranır,
Düzenbazdan herkes nefret eder. ” ( Özd. 14: 16, 17 )” Huysuz kişi çekişme yaratır, sabırlı kişi kavgayı yatıştırır. ” ( Özd. 15:18 )
” Huysuz kişiyle arkadaşlık etme; tez öfkelenenle yola çıkma. ” (Özd. 22: 24 )
Bazen istemeden de olsa ( Ben de ) arkadaş ya da kardeşlerimize kızdığımız oluyor. ( Bilerek ya da bilmeyerek ). İsa ; arkadaşına kızan kişinin yargı altında olduğunu söylemektedir. Pavlus da; öfkenin günahlı doğanın bir belirtisi olduğunu ifade etmektedir.
Öfkelendiğimiz an; bunun nedenini bulmamız gerekiyor, ilk önce.Eğer; kendi benliğimizden çıkan bir öfkeye sahipsek, bu bencilliğimizin bir göstergesidir.
Bu nedenle; içimizde kopan bu fırtınayı dindirmek için; Rab’be dua etmeli ve günahımızı itiraf etmeliyiz.
– Öfkenin günaha neden olmasına izin vermemeliyiz.
– Öfkemizi dizginlemeliyiz.
– Öfkemizin uzun sürmesine izin vermemeliyiz.
– Öfke; ıramıza işlememelidir.
– Öfkelendiğimizde acele etmemeliyiz.Söylenen sözlerin sonuçlarını beklemeliyiz.Bu nedenle; öfkemizin nedeni, Rab’bin değerlerine karşı gelmemizdir.Öfkelenmek, öç almaya kalkmak, kötü sözler söylemek; bir hristiyan için geçerli olmayan şeylerdir.Zira; Tanrı, kötülüklerin karşısında öcün de sahibi.
Bir inanlı; sonucu her an, Tanrı’ya emanet etmeli ve günaha yol açmadan sonuçlanmasına itina etmelidir. ( Bu bir derlemedir. )
15. Mart 2008: 13:56 #28453AnonimPasif“ Tanrı’nın merhameti adına size yalvarırım: Bedenlerinizi diri , kutsal, Tanrı’yı hoşnut eden birer kurban olarak sunun.” ( Rom. 12:1 )
“Çünkü biz Tanrı’nın yapıtıyız. O’nun önceden hazırladığı iyi işleri yapmak üzere Mesih İsa’da yaratıldık.” ( Ef. 2:10)
” Yapmam için bana verdiğin işi tamamlamakla seni yeryüzünde yücelttim.” ( Yu. 17:4 )
” Ana rahminde sana biçim vermeden önce tanıdım seni. Doğmadan önce ayırdım, uluslara peygamber atadım. ” ( Yer. 1:5 )
– Dünyaya geliş amacım, katkıda bulunmak içindir.
– Tanrı ; beni yaşamımla bir fark yaratmak için tasarlamıştır.
– Tanrı’ya hizmet etmek üzere yaratıldım.
– Tanrı’ya hizmet etmek için kurtuldum.
– Tanrı’ya hizmet etmek üzere çağrıldım.
– Tanrı’ya hizmet etmem buyuruldu.” Biz kardeşleri sevdiğimiz için ölümden yaşama geçtiğimizi biliyoruz.” ( 1. Yu. 3:14 )
” Eline dokununca kadının ateşi düştü. Kadın kalkıp İsa’ya hizmet etmeye başladı. ” ( Mat. 8:15 )
” Tanrı bizi yaptıklarımıza göre değil, kendi amacına ve lütfuna göre kurtarıp kutsal bir yaşama çağırdı. ” ( 2. Ti. 1:9 )
” Tanrı’nın erdemlerini duyurmak için seçildiniz. ” ( 1. Pe. 2:9 )
– Kurtuluşumun bedelini ödemek İsa’nın yaşamına mal olmuştu.
– Tanrı; ailesinin tüm üyelerinin hizmetkar olduğunu söylüyor.
– Hristiyansam, görevliyim demektir. Hizmet ediyorsam, görevimi yerine getiriyorum demektir.” Aynı şekilde kardeşlerim, siz de bir başkasına – ölümden dirilmiş olan Mesih’e – varmak üzere Mesih’in bedeni aracılığıyla Kutsal Yasa karşısında öldünüz. Bu da Tanrı’nın hizmetinde verimli olmamız içindir.” ( Rom. 7:4 )
– Kilisede, önemsiz hizmet diye bir şey yoktur. Hepsi de değerlidir.
– Her hizmet önemlidir; çünkü hepimiz, işlevlerimiz açısından birbirimize bağlıyız.” Nitekim İnsanoğlu hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye ve canını birçokları için fidye olarak vermeye geldi.” ( Mat.20: 28)
– Hizmet, boş zamanlarımda yapabileceğim bir şey değildir. Hristiyan yaşamımız merkezidir.
– İsa, ruhsal olgunluğun tek başına bir amaç olamayacağını, bizlere, öğretmiştir.
– Olgunluk, hizmetim içindir. Ben, vermek için olgunlaşıyorum.
– İhtiyaç duyduğum şey; ruhsal kaslarıma idman yaptırmak için hizmet etmektir.
– Hizmet etmek, doğal eğilimime karşıttır.” Bencillerin, gerçeğe uymayıp haksızlık peşinden gidenlerin üzerineyse gazap ve öfke yağdıracak. ” ( Rom. 2:8 )
“Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde’nin uğruna yitiren onu kurtaracaktır. ” ( Mat. 8:35 )
” Bir bedende ayrı ayrı işlevleri olan çok sayıda üyemiz olduğu gibi, çok sayıda olan bizler de Mesih’te tek bir bedeniz ve birbirimizin üyeleriyiz. ” ( Rom. 12: 4,5 )
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.