Paylaşım
- Bu konu 6 izleyen ve 58 yanıt içeriyor.
-
YazarYazılar
-
22. Temmuz 2008: 19:22 #29829AnonimPasif
Sevgili kardeşim sonsuzdiren; nereden öyle bir kanıya vardığınızı anlamadım.Özür dilerim ki, beni gülümsettiniz. Biraz önce aradım ki; tlf unuz yanıt vermedi. Beni arayınız tlf. da. Türkçe sözcüklere karşılık yazarım; sizin dediğiniz gibi !
Rabbin sevgisi ve ışığında kalınız.
Lütuf, İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle !
Yahve nissi – RAB, sancağımdır. :kucak: rabbe hamdolsun
22. Temmuz 2008: 20:22 #29830AnonimPasifTamam çeviri yaptığımı biliyorsunuz sayın sonsuzdiren. Bunu kimseden saklamıyorum . Bazen başka adlar altında yazı yazıyor ya da çeviri yapıyorum. Bayan adıyla yazdığım bir çok kitap ve çeviri de var. Ama!… İşte bu amalar yok mu ?
” Cesaret abileri ” adlı kitap, sayın Şafak Cangül Tarı’ya; ” İsa kaderim mi? ” adlı kitap , sevgi yayınlarına; ” Tanık” adlı kitap yine Ş. C . Tarı’ya; ” İsa’nın kefeni ” adlı kitap Dominik Pamir’e ait çeviriler.Örneğin bir kitap var ki; onun çevirmeni yok sayılır:”Müslüman Hristiyan Diyaloğu ” adlı kitap.Listeyi uzatmak istemiyorum. Neyse !
Bazı yazılar; sayın sonsuzdiren’in ifade ettiği gibi kendi kitap ve çevirilerimden…. Ama; sevgili sonsuzdiren kaynak konusunda yanıldınız.Özür dilerim. Gerçek bu !… Sevgili habib; bana destekci ki; o, değil.
Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.
Yahve nissi – RAB, sancağımdır.
Yahve yire – RAB, sağlar. isasiyahbeyaz tanri sevgidir
23. Temmuz 2008: 15:47 #29839AnonimPasifSizinle yine güzel paylaşımlarda bulunacağımı umuyorum ki, bir şey söylemek istiyorum ilkönce: Lütfen, sizler de Rab’deki güzel ifadelerinizi aktarınız. Paylaşım tek taraflı olmaz, değil mi ?
Kutsal Yazılar; Rab’bin Sözü diyor: O’na İsa Mesih’e iman eden utandırılmayacak.
” O zaman sıkıntı içinde RAB’be yakardılar. RAB kurtardı onları dertlerinden. ” ( Mez. 107:6 )
” Yaşam yollarını bana bildirdin; varlığınla beni sevinçle dolduracaksın. ” ( Elç. İş. 2:28 )
Yahve nissi – RAB, sancağımdır.
Yahve yire – RAB, sağlar. :papatya: :papatya: :papatya: tanri sevgidir :elsalla:
25. Temmuz 2008: 22:18 #29866AnonimPasifSayın Rab’deki kardeşim; sayın evangelist le de görüştük. Size ulaştım.Durumu belirttim. Ben söylemimden vazgeçmem. Ne dediysem odur. Eğer yanılmıyorsam ki; Rabbin yolunda her şey devam edecek. Aynı şekilde ! Sayın evangelist; tamam dedi. Neyse! benim deyinceğim konu farklı….
Biraz önce bir cd’nn iki tekrarını seyrettim.Sevdiğim öldürülen bir insan var dı!… Konser boyunca benim hep solumdaydı. Rab’de bunu bir inanlı olarak paylaşmak istedim. Zira bir erkek ben ve de 20 bayan…. Ölüm ve yaşam arası sınır çok değil ! Ona göre düşünelim ve de hareket edelim. Rab’bi unutmayalım ki; ona göre davranalım.
Lütuf, İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle!
Yahve sidkenu – RAB, doğruluğumuzdur. jesus… tanri sevgidir :papatya: :papatya: :papatya:
26. Temmuz 2008: 15:47 #29874AnonimPasifÖncelikle; sizinle paylaşmak istediğim ayetlerden önce çok güzel Rab’deki davranışlar ya da tavırlar ! Eşimin sağlığı için; uzakta ve yakında dua eden bütün kardeşlere teşekkür ederim. Yaklaşık bir saat önce ( görüntülü ) görüştük. Şu anda sağlığı iyi. Yarın gece yola çıkacaklar ( Kızım ve eşim ).
Benimle paylaşılan ayetler:
” RAB’be şükredin, O’na yakarın. Halklara duyurun yaptıklarını. O’nu ezgilerle, ilahilerle övün, bütün harikalarını anlatın! ” ( Mez. 105:1, 2 )
” Yaptığın her işte RAB’bi an. O senin yolunu düze çıkarır. ” ( Özd. 3:6 )
Not: Yalnış değerlendirilmesin ! Bir kardeşimin bana sorduğu bir soru vardı. Sanırım ki, yanıtını ( ailemle ilgili ) bu yazıda da verdim.
Yahve sidkenu – RAB, doğruluğumuzdur.
Yahve şalom – RAB, esenliktir. isasiyahbeyaz rabbe hamdolsun
28. Temmuz 2008: 0:52 #27993AnonimPasifŞu bir gerçek ki; insanlar dünyasal düşündüğü oranda Kutsal Kitap’tada belirtildiği gibi kırılgan bir çiçekler !… İstedikleri olmadığı an güceniyorlar ki; bu da şeytanla dans etmenin bir yolu. Şöyle bir ifade kullanırsam yalnış olmaz sanırım ki; eğer bir yalnışım var sa, beni uyarın ,eleştirin ve de Rab’de bu forumda özürümü isteyiniz… Biz bu dünyasal sistem için mi varız ki;ona göre davranmamız gerekiyor ? yok sa Tanrı’ya hizmet ve O’nu yüceltmek için mi ?
” Başkasını yargılamayın, siz de yargılanmazsınız. Suçlu çıkarmayın,siz de suçlu çıkarılmazsınız. Başkasını bağışlayın, siz de bağışlanırsınız. ” ( Luka 6:37 ) jesus… isamesihyasiyor tanri sevgidir hamdolsun3
28. Temmuz 2008: 1:20 #27994AnonimPasif@fırat çölgeçen 7929 wrote:
Biz bu dünyasal sistem için mi varız ki;ona göre davranmamız gerekiyor ? yok sa Tanrı’ya hizmet ve O’nu yüceltmek için mi ?
Ne güzel söylemişsiniz…Çok hoşuma gitti…
Aslında inanlı herkes Rab için yaşaması gerektiğinin bilincindedir; ama (sizinde hep dediğiniz gibi:işte bu amalar:)) gelin görün ki yaşamaya başladık mı böyle olmuyor.
Bu konuda ben hep kendimi terbiye etmeye çalışırım; ama bu güne kadar ne kadar başarılı olabildim tartışılır.Çok çabuk kırılırım; ama Rab’bime şükürler olsun ki kırgınlığım hemen geçer.Çok çabuk sinirlenirim; ama yine Rab’bime şükürler olsun ki sinirim hemen geçer.
Hayatta her an şeytanla karşılaşmak mümkündür.Zaman zaman biz günahlılar şeytana uyuyoruz ve dünyasal sisteme göre davranıyoruz.İmanımız güçlü olsa geerek, yaptığımız yanlışın hemen farkına varıp düzeltebiliyoruz.
29. Temmuz 2008: 13:55 #29946AnonimPasifSayın burç anlamlı söyleminiz için teşekkür ederim. Ayrıca kızım Özlet ÇÖLGEÇEN de kendi adıyla üye olmuş. Zaten; bu forumun yabancısı değil; benim yerime yazdığı bir iki yazıda da kendisini tanıtmıştı. Yine kişisel bazı bilgilerini orada sizinle paylaşmış. Ona tekrar burada olduğu için teşekkür ederim. Yazılarını da Rab’de görmek istemimdir.
” Başkasını yargılamayın, siz de yargılanmazsınız. Suçlu çıkarmayın, siz de suçlu çıkarılmazsınız. Başkasını bağışlayın, siz de bağışlanırsınız. ” ( Luka 6:37 ) hac5
30. Temmuz 2008: 15:17 #29964AnonimPasifBugün sizinle paylaşacağım birkaç şey var. Bunlar kardeşler arasındaki güzellikleri yansıttığı kanaatteyim. Zira; bizler Rab’de tek vücuduz ki; başımız İsa Mesih! Öncelikle; nasirali kardeşimizin Rabde güçlenmesi ve de ailesinin yüreklerinde olması için dua edelim. İkincisi de çok güzel ve de önemli; her şeyi Rab’de sayan ve de dünyasal olguları ve de efendisini gözönüne almayan herşeyini veren habib kardeşim için dua edelim ki; Rab’de güçlü,esenilk içinde olsun, her daim. Üçüncüsü; devletimizin her an güçlü, başarılı ve dünyasal üstünlüğün üstünde olması için dua edelim.
Bugünkü bazı ayet paylaşımlarımız şunlar:
” Üzerinize iyilik gelsin diye bugün size bildirdiğim buyruklarına, kurallarına uyun. ” ( Yasa’nın Tekrarı 10:13 )
” Seni çağırıyorum, ya RAB, yardımıma koş ! ” ( Mez. 141:1 )
Lütuf, İsa Mesih’i arayanlara sonsuz sevgiyle !
Yahve şalom – RAB, esenliktir.
5. Ağustos 2008: 10:12 #28411AnonimPasifBugün, ilk paylaşmak istediğim;sizlerin de yürekten Rab’de katılacağınızı düşündüğüm tiyatro öğrencileri için dua istemim. Bu ay, onlar için yoğun bir çalışma ve sınav maratonu var .
” RAB’be seslenirim, yanıtlar beni kutsal dağından. Yatar uyurum, uyanır kalkarım, RAB destektir bana. ” ( Mez. 3:4, 5 )
” Kurtuluş RAB’dedir, halkının üzerinde olsun bereketin ! ” ( Mez. 3:8 )
” O’na bakanların yüzü ışıl ışıl parlar, yüzleri utançtan kızarmaz. Bu mazlum yakardı, RAB duydu, bütün sıkıntılarından kurtardı onu. ” ( Mez. 34:5, 6 )
” Her şeye Egemen RAB’be şükredin, çünkü O iyidir. Sevgisi sonsuza dek kalıcıdır. Çünkü ülkeyi eski gönencine kavuşturacağım, diyor RAB. ” ( Yeremya 33:11 )
Lütuf İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle!
Onların ne düşündüğünü bile İsa şöyle dedi: ” Kendi içinde bölünen ülke yıkılır, kendi içinde bölünen ev çöker. ” ( Luka 11:17 ) :papatya: :papatya: :papatya: isamesihyasiyor
5. Ağustos 2008: 22:56 #27916AnonimPasifSizinle bu saatte (saat: 01.41- 06.08. 2008 ); paylaşmak istediğim güzel bir Tv. programı vardı. Belki de çoğunluğunuz izlemiştir.Saat 12.00’deydi.
Türksat- 7 kanalında; sayın Turgay ÜÇAL’ın o her zamanki içtenliğiyle bir anlatımı vardı ki; anlatımdan ziyade bir söyleşi havası içinde ! Evet, konuya geleyim: İlk kilise oluşumu üzerineydi.Belli bir takım noktalarına değineyim.
İnanlıların bir araya gelmesi; Pavlus ve Barnaba’nın seçilmesi; Yakup’un bir lider olmasına rağmen öncelliği Petrus’a bırakması; Yasa konusunda ( Özellikle kurban eti yenilip yenilmemesi gibi) nasıl ortak kararlar aldıkları ve uygulamalarının nasıl olması gerektiği üzerindeki ihtiyarların ve diğerlerinin davranışları vb. Her zaman ki gibi; sayın ÜÇAL’ın bu gece ( Uzaktada olsa ) anlatımı bana bol teşvik verdi ve de bereketlendiğim kanaatindeyim. Devamı var. Seyretmeyenlerin gelecek anlatımı kaçırmamalarını öneririm.
Lütuf, isa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle !
Onların ne düşündüğünü bile İsa şöyle dedi: ” Kendi içinde bölünen ülke yıkılır, kendi içinde bölünen ev çöker. ” ( Luka 11.17 ) :elsalla: :elsalla: :elsalla:
6. Ağustos 2008: 15:45 #30044AnonimPasiffırat çölgeçen;8211 wrote:” RAB’be seslenirim, yanıtlar beni kutsal dağından. Yatar uyurum, uyanır kalkarım, RAB destektir bana. ” ( Mez. 3:4, 5 )” Kurtuluş RAB’dedir, halkının üzerinde olsun bereketin ! ” ( Mez. 3:8 )
” O’na bakanların yüzü ışıl ışıl parlar, yüzleri utançtan kızarmaz. Bu mazlum yakardı, RAB duydu, bütün sıkıntılarından kurtardı onu. ” ( Mez. 34:5, 6 )
” Her şeye Egemen RAB’be şükredin, çünkü O iyidir. Sevgisi sonsuza dek kalıcıdır. Çünkü ülkeyi eski gönencine kavuşturacağım, diyor RAB. ” ( Yeremya 33:11 )
Gercekten Bugunku bizimle paylastiginiz ayetlerden cok zevk alarak okudum ve birkac kardesimede kilisede bugun bunlari paylastim, Emeginiz icin tesekkur ederim,
Saygilarimla6. Ağustos 2008: 22:54 #30050AnonimPasifSevgili kardeşim orhan;iletiniz beni Rab’de sevindirdi. Uzak da olsak, Rab’deki yürek birliğimizin güzel bir örneğini sunmuşsunuz. Beni mutlu eden; Rab’bin gariban bir işçisi olarak O’nun sözlerini sizlerle paylaşmış olmamdır. Rab, her daim sizi ve diğer kardeşleri bereketlesin.
Çünkü görünen her şey ışıktır. Bunun için şöyle deniliyor: ” Uyan, ey uyuyan ! Ölümden diril ! Mesih sana ışık saçacak. ” ( Ef. 5:14 ) hac5 tanri sevgidir
7. Ağustos 2008: 22:43 #29308AnonimPasif” Tanrı bizi yaptıklarımıza göre değil, kendi amacına ve lütfuna göre kurtarıp kutsal bir yaşama çağırdı. Bu lütuf bize zamanın başlangıcından önce Mesih İsa’da bağışlanmış şimdi de O’nun gelişiyle açığa çıkarılmıştır.” ( 2. Ti. 1:9 )
Pavlus, Tanrı’nın bize yönelik harika lütfu olduğunu açıklamaktadır. Birincisi, bizi kurtarmıştır. Yani bizi günahın cezasından kurtarmıştır. Sürekli olarak da günahın gücünden kurtarmakta ve gelecekte her gün de tümüyle günahtan kurtaracaktır. Ayrıca bizi, dünyadan ve şeytandan özgür kılmıştır.
Tanrı, bizi kutsal bir yaşama çağırmıştır. Bizi, yalnızca, kötü olandan kurtarmakla kalmamış; İsa Mesih’teki tüm ruhsal hareketlerle de donatmıştır.Bir inanlının kutsal yaşamı ile ilgili ayrıntılar, Ef. 1 ve 3. özellikle 1. bölümlerinde verilmiştir.
Kurtuluş ve çağrımız yaptıklarımıza göre olan bir şey değildir. Başka bir deyişle, bunlar bize Tanrı’nın lütfuyla verilmiştir. Yani bunları hak etmemiştik. Tam tersine, cezayı hak etmiştik. Bunları ne kazanabilir ne de bulabilirdik. Ama; Tanrı, karşılıksız ve şartsız olarak lütfedip vermiştir.
Kendi amacına ve lütfuna göre sözcükleri, bunu biraz daha açıklar.Kendi amacına ve lütfuna göre yaptığı eylemin nedeni, iyi işlerimiz değil, O’nun sevgi dolu yüreğidir. Tanrı, bizi çok sevdi !
O’nun iyiliği bize Mesih İsa’da zamanın başlangıcından önce bağışlanmıştı. Yani tanrı, bu harika kurtuluş planını yapmıştı. Günahları, sevgili Oğlu’nun eylemiyle kurtarmaya karar vermişti. İsa mesih’i Rab ve kurtarıcı olarak kabul eden herkese sonsuz yaşam vermek istedi.
Çünkü görünen her şey ışıktır. Bunun için şöyle deniliyor: ” Uyan, ey uyuyan ! Ölümden diril ! Mesih sana ışık saçacak. ” ( Ef. 5:14 )
9. Ağustos 2008: 13:09 #30070AnonimPasifBugün ( 09.08.2008 ve de 49 yaşındayım ) size son yazım ! Birilerini Rab yolunda kırdıysam; özür dilerim. Yalnış anlasılmasın ( Rab’be inanmayanlar varsa ki !.. )ve de herkes Rab’bin gariban bir işçisi olması istemimdir. Bir kardeşimin bir ifadesi var. Diyor ki: ” Bugün dünyada kazandın. Ya yarın ? ” Bu çok önemli! Kimseden bir yanıt beklemiyorum ki; olgunun gerçeğinin farkına varalım ve de Tanrı’yı yaşlanmadan ya da ölümün sınırına gelmeden farkedelim ve ona göre davranalım.Rab, yüreğinizde olsun.
Yahve; sancağımızdır, şifa verendir,her şeyi sağlayandır, esenilktir, doğruluktur…
isasiyahbeyaz :kucak: :kucak: :kucak:
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.