Matta da Isa nin peygamberligi ? Matta 21:11

• Bu konu 19 izleyen ve 53 yanıt içeriyor.
15 yazı görüntüleniyor - 16 ile 30 arası (toplam 54)
  • Yazar
    Yazılar
    Anonim
    Pasif

Zeytin arkadaşıma;

sevgili zeytin. İsanın bu kadar çok vasfı olması ilk zamanlar banada tuhaf gelmişti. Ama sonra her yatışımda kalkışımda düşünür oldum. Kıyaslama yapmak isa için ne kadar yanlış olasada yaptım. ve müslümanların bozulmuş diye hitap ettiği kutsal kitabı okudum defalarca. kuranıda ve diğer dinleride. ve ne buldum biliyormusunuz..
    Tevrat yani eski antlaşmada isanın geleceğine cezamızı çekeceğine ihanete uğrayacağına adının ne olacağına bakireden doğacağına kuduse eşeğe ters binmiş olarak bineceğine kadar bir çok işaret mevcut. Şimdi soru şu bozulmuş diye tabir edilen bir kitap onlarca ayette isayı işaret ediyor. bu isevilerin değil ilk önce yahudilerin kitabıydı. ve oradaki tüm işaretler gerçekleşti. yani kısacası. yahudiler şu ankiler hala beklemede. ama beklemeleri boşa çünkü beklenilen isaydı ve geldi. ayrıca bu kadar vasfı olması seni şaşırtmamalı aksine sevindirmeli düz mantık bir insan sana daha mı mantıklı geliyor. bana gelmiyor. Benim görüşümce son olan ilk gibi gelmeli. son olan normal insan gibi gitmemeli. İsa ilk olan adem gibi geldi babasız doğdu. tek fark anne rahminden dünyaya gelmesi. gidişide aynı şekilde esrarengiz oldu. Kabul ediniz çünkü isa beklenilen di geldi işaretlerde belirtilendi gerçekleşti. Esenlik Üzerinize olsun.

Anonim
    Pasif

Sevgili Nurdem
    İnciller tahrif edildikten sonra belli kısımlarında papazlar tarafından tevrattan faydalanılarak düzeltmeler ve eklemeler yapıldı.Tabiki de tevrattan faydalanılan kısımlar tevrattakinin ortaya çıkışı değil sonradan incile eklenmesi ve papazların incillere kendi yorumlarını eklemesiydi.
    Sevgiler

Anonim
    Pasif

@fexadyn 12732 wrote:

Sevgili Nurdem
    İnciller tahrif edildikten sonra belli kısımlarında papazlar tarafından tevrattan faydalanılarak düzeltmeler ve eklemeler yapıldı.Tabiki de tevrattan faydalanılan kısımlar tevrattakinin ortaya çıkışı değil sonradan incile eklenmesi ve papazların incillere kendi yorumlarını eklemesiydi.
    Sevgiler

Fexadyn, hani körükörüne inanmak derler ya, seninkisi aynen öyle.. İnciller tahrif edilirken sen de oradaydın değil mi? Papazların tevrattan yararlanarak düzeltmeler ve eklemeler yaptığını da gördün.. Ve de.. ‘Tevrattan faydalanılan kısımlar Tevrat’takinin ortaya çıkışı değil, sonradan incile eklenmesi ve papazların incillere kendi yorumlarını eklemesiydi, diyorsun. Bütün bunları yaşayıp gören biri olarak, incile eklemeler ve yorumlar eklenirken Allah neyle meşgul olduğunu da herhalde görmüşsündür, biliyorsundur.

Sana sorarım:
    Yani, Kutsal ve Sonsuz Allah bir kitap verecek ve daha sonra ölümlü ve günahlı papazlar veya birileri O’nun bu Sözlerini değiştirip bozacaklar, ve Allah da elini kıpırdatmadan olup biteni uzaktan seyredecek, veya bundan hiç haberi olmayacak, öyle mi?

Hem Allaha iman ediyorum diyeceksin, hem de bu Allah yazdırdıgı İncili koruyamayacak kadar aciz ve güçsüz olacak, öyle mi?

Böyle bir Allah daha sonra başka bir kitap daha verecek ve bu kez aklı başına gelip, benim sözlerimi kimse değiştiremez diyecek… Biz de bu masalı senin gibi sorgusuz sualsiz yutacağız, öyle mi?

İlk üç kitabını söz verdiği halde koruyamamış bir Allahın dördüncü, beşinci, isterse yüzüncü kitabını koruyacagına kim inanır?

İncilin değiştirildiğini söylemekle Allahı gücsüzlükle ve hata yapmakla suçladığını neden görmüyorsun? O kadar derin bir çelişki içindesin ki, bizi daha önce verdiği sözlerini koruyamayan bir Allaha ve onun dinine inanmaya davet ediyorsun. Gözlerini aç ve gerçekleri gör artık! Allahı acizlik ve güçsüzlükle suçlama. Allah Kendi Sözünün her zaman Koruyucusudur!

Bak, Allah ne diyor incilde: ‘Gök ve yer geçecek, ama benim Sözlerim asla geçmeyecektir!’ Matta 24:35

Anonim
    Pasif

@HristiyanTurk 12734 wrote:

Fexadyn, hani körükörüne inanmak derler ya, seninkisi aynen öyle.. İnciller tahrif edilirken sen de oradaydın değil mi? Papazların tevrattan yararlanarak düzeltmeler ve eklemeler yaptığını da gördün.. Ve de.. ‘Tevrattan faydalanılan kısımlar Tevrat’takinin ortaya çıkışı değil, sonradan incile eklenmesi ve papazların incillere kendi yorumlarını eklemesiydi, diyorsun. Bütün bunları yaşayıp gören biri olarak, incile eklemeler ve yorumlar eklenirken Allah neyle meşgul olduğunu da herhalde görmüşsündür, biliyorsundur.

Sana sorarım:
    Yani, Kutsal ve Sonsuz Allah bir kitap verecek ve daha sonra ölümlü ve günahlı papazlar veya birileri O’nun bu Sözlerini değiştirip bozacaklar, ve Allah da elini kıpırdatmadan olup biteni uzaktan seyredecek, veya bundan hiç haberi olmayacak, öyle mi?

Hem Allaha iman ediyorum diyeceksin, hem de bu Allah yazdırdıgı İncili koruyamayacak kadar aciz ve güçsüz olacak, öyle mi?

Böyle bir Allah daha sonra başka bir kitap daha verecek ve bu kez aklı başına gelip, benim sözlerimi kimse değiştiremez diyecek… Biz de bu masalı senin gibi sorgusuz sualsiz yutacağız, öyle mi?

İlk üç kitabını söz verdiği halde koruyamamış bir Allahın dördüncü, beşinci, isterse yüzüncü kitabını koruyacagına kim inanır?

İncilin değiştirildiğini söylemekle Allahı gücsüzlükle ve hata yapmakla suçladığını neden görmüyorsun? O kadar derin bir çelişki içindesin ki, bizi daha önce verdiği sözlerini koruyamayan bir Allaha ve onun dinine inanmaya davet ediyorsun. Gözlerini aç ve gerçekleri gör artık! Allahı acizlik ve güçsüzlükle suçlama. Allah Kendi Sözünün her zaman Koruyucusudur!

Bak, Allah ne diyor incilde: ‘Gök ve yer geçecek, ama benim Sözlerim asla geçmeyecektir!’ Matta 24:35

İşte Hristiyanlığı araştırmamın kilit noktası.HristiyanTürk gerçekten güzel bir cevap vermiş.Belki de biz Müslümanlar Allah’ın sözlerinin değiştirildiğine inanarak ona saygısızlık ediyoruz.

Anonim
    Pasif

İncil’in tahrif edildiği iddiası Hrıstiyanlığın ilk dönemleri için kast ediliyor olmalıdır. Çünki bu iddia İslâmın tezâhürü ile birlikte müslümanlarca ileri sürülmüştür. İlk İncil’in İ.S. 60-80 yılları arasında yazıldığı tahmin ediliyor. ‘Tahrif’ iddiasına dayanak olan husus İsa Mesih’in sağlığında İncil adında bir kitabın oluştutrulamamış olmasıyla alâkalıdır. Daha sonra havariler tarafından kaleme alınan İncil’in ‘Değiştirilme’si düşüncesi kişilerin bizzat şahadeti ve Hristiyan dünyasında ortaya çıkan söylentiler değildir. Bu gün müslümanlarca birbirini tutmadığı söylenen dört incil’e de, tüm Hristiyanlar inanmaktadır. Eğer gerçekten bu tahrif söylentisi Hrsitiyan kaynaklı olsa idi, her Hristiyan mezhebinin kendisinin inandığı ve fakat diğer mezheplerin kabul etmediği İnciller olması gerekirdi.

İkinci ‘Dayanak’ yapılan düşünce; İsa Mesih’in konuştuğu lisan ile (Aramice) ilk incillerin yazıldığı Lisanın (Grekçe) farklı olması husususdur.. Mühim olan İsa Mesih’in sözlerinin samimi imanlıların lkalplerine yazılmış olmasıdır. Kalplere yazılanı silemezsiniz.O insanların unutmaları veya ölmüş olmaları müstesna..

Kitabın tahrifi iddiası nın doğru olabilmesi için şunların kabul edilmesi gerekir.

– Havarilerin imanlarındki samimiyetten şüphe etmek. Bu noktada sadece Yahuda İSKARYOT söylenebilir. İsa Mesih de zaten onu biliyordu.

– İsa Mesih’in havarilerine hitaben söylediği husus. Kutsal ruhun, havarilerine ve tüm imanlılara yardım edeceği bilgisinin ‘Uydurma’ olabileceği

– Ve nihayet bu başlıkta sıkça vurgulandığı gibi Tanrı’nın kendi kitabını korumamış olması.

Üçüncü önemli husus; İncillerin yaygınlaşmasıyla birlikte tahrifi meselesi. O zaman ‘kötü niyetli papazlar’ın dünyanın her tarfını dolaşarak tüm incilleri tek tek değiştirmeleri gerekir ki, bunun olması mümkün değildir.

Daha evvel ben de bu ‘Tahrif’ iddiasına sıkı sıkıya sarılırdım. Çünki, müslüman olarak Allah ve peygamberinin ileri sürdüğü bir hususun aksini düşünmem ve araştırmam mümkün değildi. İncil’in tahrifatı iddiası aklım ve arştırmalarım neticesinde değil, tamamaen İslâm’a olan imanımdan kaynaklanıyordu. Hatta İslâm peygamberi İncil ve Tevrat’ın müslümanlarca okunmasını yasklamıştı. Gerçi ben daha sonraki araştırmalarımda ‘Tevrat’ı okuyun. Onda acaib işler vardır’ şeklinde bir hadis’e rasatlamışsam da, nedense bu İslami yayınlarda pek göz önünde bulunmaz.

Özetle Tevrat ve İncil ile alâkalı olarak müslümanların kafasında bir peşin hüküm oluşmakta, müslüman İncil’i okusa da, o hükmün tesiri altından kurtulamadığı için; araştırmak, öğrenmek ve doğruyu bulmaktan çok, vaktiyle şartlandırldığı şeyler hususunda İncil’de delil bulma çabasına girmekte ve bu sebeple de istifâde edememektedir.

Dinleri birbirleriyle güreştirmeye kalkıp, buradan kendisi için bir ‘Doğru’ aramaya çalışanlar, kaybeder. Dinler insan hayatını düzene sokan ve kişinin insanca yaşamasına yardım edecek olan ilkeler manzumesidir. Hemen bütün dinler doğruyu güzeli öğütler. Ama bunu anne, baba, okuldaki öğretmen de yapmaktadır. Ya da okuduğun herhangi bir metinden etkilenip inanmak da değildir din. Çünki öyle edebiyatçı/yazar lar varki, eserleri ile insanları etkileybilmektedirler.

Şu halde gerçek olan nedir ?

İnsanın aklı ile algılayıp kalbi ile tasdik etmesi imandır. Edebi bir metinden, akıl yoluyla algılamanın oluşturduğu bir etkilenme görülebilir Ancak bu tesir, zamanla gücünü kaybeder. Bütünüyle yok olmasa da, insanın aklının bir köşesinde bazen hatırlanabilen; defterin önceki sayfları arasına düşülmüş küçük bir ‘Not’ mesâbesinde kalır. Halbuki gerçek iman kişinin gayretiyle ve zamanla kuvvetlenir, zayıflamaz. Bu imanın oluşması iki şeye bağlıdır.

A- İnsanın doğup içinde yaşadığı çevre.

B- Kişinin kendi gayreti ile yaptığı araştırmalar neticesinde lde ettiği iman.

Yaradan her ikisini de kabul ediyorsa da, daha makbul olanı ikincisi olsa gerek.

Anonim
    Pasif

Bumudur yani cevabınız. Allah kendi kitabını koruyamayacak mı diyorsunuz ve peygamberlerini koruyamadığından, hz davut’un zina yaptığından Hz Lut’un kızlarıyla ensest ilişkiye girdiğinden söz ediyorsunuz. Günümüze kadar pek çok peygamber israil oğulları tarafından öldürülmüştür hatta Hz isa mesih ile birlikte hem Allah’ın ruhu hem peygamberi öldürülmüştür, peygamberleini ölümden koruyamıyor mu yani Allahü teala. Dünya imtihan yeridir, şimdi hristiyanlar ektiğini biçmektedirler ve tahrif olmuş incile kendi elleriyle yazdıklarına iman etmektedirler.Allah-ü tealanın birşeyden haberinin olmaması mümkün değildir ama o çok sabırlıdır, kıyamet gününe kadar insanoğluna mühlet vermiştir.Kanıt isterseniz 3. 4. yılda inciller üzerine yapılan değişikliklerin anlatıldığı belgeler bile var.
    Kuranı kerim de açıkça incilin tahrif edildiğine işaret etmektedir.
    Kuranı kerime inanmadığınız için size burda ayet yazmaya gerek duymuyorum. Kuranı Kerim son kitabıdır, Kuranı kerim tahrif olursa zaten kıyamet kopacaktır.

Anonim
    Pasif

Fexadyn, Sorularıma hiçbir yanıt vermediğin gibi masallarına devam ediyorsun. Allah bütün insanların günahlı ve ölümlü olduklarını söylerken, bunun içine peygamberler de dahildir. Peygamberler de aynen bizler gibi ana babadan dogan, günah tabiatına sahip, ölümlü insanlardır. Onlar da bizler gibi Allahın merhametine ve bağışına muhtaçtırlar, ve pek tabii öldürülebilirler ve öldürülmüşlerdir. Kutsal kitaptaki Lut olayı insan hayatının bir gerçeğidir. Günah görmezlikten gelinemez, üstü sıvanamaz. Gerçek neyse onu anlatır.
    İsa Mesih zaten ölmek için yeryüzüne geldiğinden, Allahın O’nu koruması beklenemezdi. İsa bütün günahlı insanlar için haç üzerinde ölecek, ölümü yenerek dirilecek ve geldiği yere, Allahın özcevherine geri dönecek, böylece günahın karşılığı ödendiği için İsa Mesihe Rab ve kurtarıcı olarak iman edenler günahın esaretinden kurtularak Allahla barışacak ve sonsuz hayata sahip olabileceklerdir.

Kutsal Ruhun ölümünden söz edilemez. Ruh nasıl ölebilir ki? Ölen, sadece İsa’nın insan bedenidir…

Kur’an’dan İncil’in değiştirildiğini göstermek istediğinden söz ediyorsun.. Haydi bekliyorum.. Göster bana bu Kuran ayetini.. Ben İncilin değiştirildiğini söyleyen tek bir Kuran ayeti görmedim.. Eğer sen biliyorsan söyle de öğrenelim. Gösteremezsen eğer, şimdiye kadar söylediğin bütün sözlerle yalan söylediğin ve Allahın Kıtabına iftira attığın ortaya çıkacaktır.

Ben sana hatırlatayım istersen:

Maide Suresi:

46 O peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik.

47 İncil’e inananlar, Allah’ın onda indirdiği (hükümler) ile hükmetsinler. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fâsıklardır. (Diyanet İşleri Meali)..

Sırf bu kuran ayetleri dahi yazılmış olduğu Altıncı Yüzyılda hristiyanların ellerinde var olan İncil’in geçerli, güvenilir, saglam ve yürürlükte olduğunu açıkça göstermektedir. Yoksa, senin iddia ettiğin gibi İncil değiştirilmiş ve bozulmus olsaydı, böyle bir ifade neden Kuranda yoktur? İncil değiştirilmiş olsaydı, Maide 47 ayeti açık bir çelişki olur. Bu kuran ayetine göre ya sen çelişkidesin ya da Kuran çelişkidedir. İkiniz birden haklı olamazsınız. İncil sahipleri Allahın onda indirdikleriyle hükmetsinler, demekle Kuran 6. yüzyıldaki hristiyanların elinde mevcut olan İncil’in geçerliliğini tasdik ediyor. Sen neden tasdik etmiyorsun? Böyle yapmakla Kur’ana da haksızlık yaptıgının farkında değilsin.

Başka bir Kuran ayeti daha vereyim sana.. Aslında senin bilmen gerekenler bunlar, sadece sana hatırlatmak istedim. Yoksa inandığım için değil.

Yunus 94:

(Ey Resulum) Eğer sana indirdiğimiz şeyden şüphe içinde isen, senden önce Kitab’ı (Tevrat’ı) okuyanlara sor. Andolsun ki, sana Rabbinden hak gelmiştir. O hâlde, sakın şüphe edenlerden olma! (Diyanet İşleri Meali)

İslam peygamberi eğer allahın indirdiklerinden şüpheye düşecek olursa kime baş vuracaktır? Tevrat okuyanlara.. Eğer Tevrat tahrif edilmis ve bozulmuş olsaydı, Allah bu ayette peygamberini neden tahrif edilmiş bir kitaba gönderiyor? Tek bir sözle İncilin ve Tevratın bozulduğunu yer ve tarih vererek söyleyemez miydi? Kuran’da Allahın ve peygamberin asla söylemediği tahrif ve değiştirilme hikayeleriyle bizden çok Allaha ve Kurana hakaret ettiğinin neden farkında değilsin? Madem müslümansın, Kuranın dışına çıkma.. Kendinle çelişme..

Evet, senden iddia ettiğin gibi, İncilin değiştirildiğini söyleyen o Kuran ayetini (ayetlerini) istiyorum.. Gösteremezsen yalancı ve iftiracı olacaksın..

Anonim
    Pasif

Arkadaşım Kuranı Kerim bütün olarak ele alınır, kendi seçtiğin ayetleri yayınlarsan böyle olur.Bak kuran ne diyor:Sana Kitabı indiren O’dur. O’ndan, Kitabın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem’dir; diğerleri ise müteşabihtir. Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar. (Sen işte seçtiğin ayetlerle bunu yapıyorsun) Oysa onun tevilini Allah’tan başkası bilmez. İlimde derinleşenler ise: “Biz ona inandık, tümü Rabbimizin katındandır” derler. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez. (Ali İmran 7)

Benim Kuran la çeliştiğim falan yok.Al işte bunları da ben seçtim:

Kitabı kendi elleriyle yazıp sonra onu az bir paraya satabilmek için:
    Bu, Allah katındandır, diyenlerin vay haline! Vay ellerinin yazmış olduğundan dolayı başlarına geleceklere! Kazandıklarından dolayı vay onların haline! “(Bakara 79)

Ey Ehl-i Kitap Kitap’tan gizlediğiniz bir çok şeyi size açıklayan bir çoğunu da affeden Elçimiz(Hz Muhammed) geldi. Size Allahtan bir nur ve açık bir kitap geldi.“ (Mâide 5/15)

Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, “Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz” diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alış veriş ne kadar kötüdür. (Ali imran-187)

Yahudi veya Hıristiyan olun ki, doğru yolu bulasınız” diyenlere de ki: “Aksine biz, hanif (doğru olan) İbrahim’in dinine uyarız.”) (Bakara 135)

İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarının Yahudi veya Hıristiyan olduğunu söyleyenlere de ki: Siz mi iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı? Allahın bildirdiğini gizleyenden daha zâlim kim olur.(Bekara 140)

“Ey iman edenler! Biliniz ki, hahamlardan ve râhiplerden bir çoğu insanların mallarını haksız yollardan yerler ve insanları Allah yolundan engellerler…” (etTevbe, 9/34).

Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde Bu Allah katındandır derler. Onlar bile bile Allaha iftirâ ediyorlar (Âl-i imran: 78)

Son olarak senin verdiğin ayetlerle benim verdiklerim ayetleri birlikte içeren kombine bir ayet:
    Siz ehl-i kitabın sözlerini ne tasdik, ne de tekzib ediniz. Ancak deyiniz ki: “Biz Allah’a, bize indirilen Kur’an’a; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yâkub ve torunlarına indirilenlere; Musa’ya ve İsa’ya verilenlere ve (bütün) peygamberlere Rablan katından gönderilen (kitab ve âyetler)’e îman ettik. Onlardan hiçbirini (kimine inanmak, kimini inkâr etmek suretiyle) diğerlerinden ayırdetmeyiz. Biz (Allah’a) teslim olmuş Müslümanlanz.” (Bakara, 136).»
    saygılar

Anonim
    Pasif

Verdigin Kuran ayetlerinden hiçbiri İncilin değiştirildiğini söylemiyor. Sadece Kuranın yazıldığı dönemin yahudi din adamlarının Tevratı tam açıklamadıklarını, sorulara alakasız cevaplar vererek gercekleri Peygamberden sakladıklarını söylüyor. Bu o dönemdeki Arapyarımadasındaki Yahudi din adamlarının bazılarının takındığı tutumdur. Bütün Yahudi din adamlarının öyle olduğu veya Tevratin tahrifi anlamına gelmez. Yine o dönemdeki hristiyanların islam peygamberinin peygamberliğini tasdik etmemeleri üzerine hristiyan din adamlarının eleştirilmesi sözkonusudur. Sizin iddia ettinğiniz gibi İncil’in tahrifi ve hükümsüz olması kesinlikle sözkonusu değildir. Maide 47deki İncilin hükümlerin geçerliliği ile senin yukarıda verdiğin kuran ayetleri bile birbirleriyle çelişki içindedirler.

Öte yandan Kuran ayetlerine söylemediği sözleri dedirterek işinize geldiği gibi yorum ekleyenler sizlersiniz. Verdiğin son ayet Bakara 136 açıkça “Biz, Allah’a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya’kub ve esbata indirilene, Musa ve İsa’ya verilenlerle Rableri tarafından diğer peygamberlere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah’a teslim olduk” deyin, dediği halde, hala parantezler içinde yorumlar ekleyerek (kimine inanmak, kimini inkâr etmek suretiyle, diyerek) ayırım yapmaya ve önceki vahiylere haksızlık yapmaya devam ediyorsunuz. Bir insan bu kitaplara hem ayırım yapmadan hem de kimine inanarak, kimine de inanmayarak nasıl inanabilir? Ne dediğinizin farkında bile değilsiniz.

Değiştirilenlerin İncil ve Tevrat değil de bizzat Kuranın kendi ayetleri olduğunu sizin alimleriniz ve belgeleriniz söylüyor. Kuranda Nesih ve Mensuh konusu sadece Kuran eyetleriyle ilgili olduğunu, hiçbir şekilde Tevrat ve İncil bab’ında kullanılmadığı aslında sizin de bildiğiniz bir gerçektir.

Diyanet Vakfı Meali, Bakara 106

Biz, bir ayetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturursak (ertelersek) mutlaka daha iyisini veya benzerini getiririz. Bilmez misin ki Allah her şeye kadirdir

Hükmü yürürkükten kaldırılan veya unutturulan, Kurandan çıkartıldığı halde hükmü hala geçerli olan, Kuranda olduğu halde hükmü iptal edilip geçersiz kılınan, hem ayetin kendisi hem de hükmü kurandan çıklartılan ayetler Kuranın kendi ayetleridirler, İncilin ve Tevratın ayetleri değildirler..

Anonim
    Pasif

Karahan, Tevratta ve İncil’de olmayan daha hayırlı ve daha iyi şeyler mi? Yani, kadınlara dayak atılması, erkeklerin dört kadınla evlenebilmeleri, İslamı terkedenlerin öldürülmeleri, hırsızlık yapanların kollarının kesilmesi, zina işleyenlerin taşlanmaları veya kırbaçlanmaları, cennette erkeklere bakire huriler verileceği, Allah adına canla başla savaşıp ölmek ve öldürülmek gibi şeyler daha iyi ise, o zaman haklısınız..

Anonim
    Pasif

tek tek cevap vereyim size zina allahın yasakladığı en büyük günahtır.ve islamiyette bunu şiiler uygulamaktafır yalnızca.uygulamanın doğruluğundan çok zinaya odaklanırsak insanlığın başına en büyük musibetlere açılan kapıdır zina ve insan hayatında büyük önem taşır.ve bu belaya uğramış hangi insana sorsanız savunduğum için değil ama kadınlar kesin ölüm isterler bir insana verilebilecek en büyük acıdır zina o yüzdendir savaşlarda o toplumun kadınlarına ve çocuklarına tecavüz olayları olur.
    hırsızlık konusu ise bizde anlatımı şu
    cenabı allah her kulunun rızkını ayrı ayrı verir ve kullarınada şu nasihatı verir çalmayın.
    islamda bunu önüne geçmek için tedbir almış illkinde uyarılır suçlu ve ceza verilir ikincisinde tekrarlanırsa ceza arttırılır 3.ncüde iflah olunmayacak noktaya geldiği düşünülür çünkü artık topluma zarar vermeye başlamıştır.kısasa kısas kanunu işletilir ve ibret olsun diye toplumdada hırsız olduğu bilinsin diye önce parmağı tekrarlarında kolu kesilir.hangimizin emeği çalındığında dünyası kararmaz hayal kırıklığına uğramaz.4 kadın meselesi yobaz ve bağnaz bir felsefedir evlilikte aslolan cinsel ilişkidir.bir dönem islamda savaşta ölen erkeklerin karıları toplumda tacize uğramasın diye bir nevi korunma adı altında bu evlilikler yapılmıştır.siz şu anda arapların yaptığı 4-5 karılı örnekleri umarım kaale almıorsunuzdur.size daha insani bir soru sorayım bende

siz acaba şu anda uygulanan yasalarla suçlulara verilen cezaları yeterli görüyormusunuz.mesela allah göstermesin sizin karınıza yada kızınıza tecavüz edilse yada sizin 30 yıllık emeğinizi biri çalsa acaba ne hissedersiniz.ben sizinde bu tür uygulamayı isteyeceğinizi düşünüyorum esenkalın

Anonim
    Pasif

@HristiyanTurk 12747 wrote:

Tevratta ve İncil’de olmayan daha hayırlı ve daha iyi şeyler mi? Yani, kadınlara dayak atılması, erkeklerin dört kadınla evlenebilmeleri, İslamı terkedenlerin öldürülmeleri, hırsızlık yapanların kollarının kesilmesi, zina işleyenlerin taşlanmaları veya kırbaçlanmaları, cennette erkeklere bakire huriler verileceği, Allah adına canla başla savaşıp ölmek ve öldürülmek gibi şeyler daha iyi ise, o zaman haklısınız..

Bu yukarda saydiklarinizin , kanuyla hic bir alakasi yok. Burda Matta da gecen “Peygamberlik ” ifadesiyle ilgili yazismalar söz konusu.

Sizin bu Islam disi ve bazi uydurma ifadeleri dile getirerek ne amacladiginizi anlamakta güclük cekiyorum . Anlasilan argumanlariniz tükendigi icin konuyu baska baska yerlere cekmeye calisiyorunuz. Ama size yine de kapsamli bir cevap vermek isterim, yalniz bir sartta. Gecmiste defalarca uyguladigniz sansüre, bir son vererek. Ne yaziyorsam, onu tamamiyle yayinlayacaksiniz. Anlastik mi arkadasim?

Anonim
    Pasif

selam bende tam o yazdıklarına cevap verdim peki yazdıklarımdan sana uymayan nedirde tepki verdin.sevdiklerinden birine hele kızına tecavüz edilse sen acaba bu olaya hangi din kuralı ile bakabilirsinki hristiyanlıktada müslümanlıktada sırf bu olay için hadımlık denilen olay vardır.neyi yanlış buldunda tepkidin doğrusu anlamadım.bu yazdıklarım sizinle bizim ortak değerlerimiz bence

Anonim
    Pasif

Güvercin, tatışmanın bu boyuta girmesinin nedeni biz değiliz. Sizin veya aynı düşüncedeki diğer müslüman arkadaşların her sözünü yutacak veya kabullenecek degiliz. Unutulmamalıdır ki burası İslamın tartışıldığı, Hristiyan inancının suçlanıp yargılandığı bir platform değil, Türk Mesih inanlılarına yönelik paylaşım platformudur. Kutsal kitabımıza ve iman değerlerimize hakaret eden, bunları hiçe sayıp kendi inancını üste çıkarmaya gayret eden kişi burada kalamaz. Herkes yazılarına dikkat edecek. Her yazılana onay verseydik burası çoktan dingonun ahırı olur çıkardı. Moderasyon uygulaması şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.

Anonim
    Pasif

sevgili dostum senin sorduğun benimde açıklamaya çalıştığım şeyler bence insani vasıflardır bu cevaplardan kabul etmediğiniz hangisidir merak ettim .bu konularda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum olaya zaten islami yada hristiyan inancı açısındanda bakmaya gerek yok tamamen insani bakarak cevapladım.sevgiyle kalın

15 yazı görüntüleniyor - 16 ile 30 arası (toplam 54)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.