Fanatik Milliyetciler Yine Sahnede!'

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #24293
    Anonim
    Pasif

    ‘Fanatik Milliyetçiler Yine Sahnede!’ :lutfen:


    Almanya’da basın ‘Hunharca katledildiler’; ‘Fanatik İslamcılar işaret edildi’, ‘Tehdit edilmişlerdi’; Britanya’da da ‘Ağca’nın memleketi’; ‘Dini yandaş toplamaya kötü gözle bakılıyor’,’Hıristiyan azınlık kaygılanıyor’,Tehdit hep vardı’ dedi.

    BİA Haber Merkezi
    19/04/2007 BİA (İstanbul) –

    Malatya’da iki kişinin ölümüne yol açan Zirve Yayınevi’ne yönelik saldırıda, Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetleri gibi bir kez daha genç kişilerin adları geçiyor.

    Gözaltına alınanların S.G., C.Ö., H.Ş. ve A.Y. olduğu ve 19, 20 yaşlarında oldukları ifade ediliyor. Ayrıca, binadan atlayan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınan E.G’nin de zanlı olduğu ve olaydan sonra kaçmak isterken yaralandığı bildirildi.

    Cinayetlere Avrupa basını geniş yer verdi

    Hrant Dink cinayetinden üç ay sonra yaşanan cinayetlere Avrupa’dan, öldürülenlerden Tilma Geske’nin Alman uyruklu olması nedeniyle özellikle Almanya’dan tepki geldi.

    Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün medya taramasında “Frankfurter Rundschau”, ‘Süddeutsche Zeitung’,Die Welt’ ve ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ gazetelerindeki başlıklara yer verdi.

    Frankfurter Rundschau: Barışı tehdit eden unsur

    Frankfurter Rundschau’ gazetesinde ‘Barışı tehdit eden bir unsur olarak iklim değişikliği’ başlığıyla bir habere yer verildi.

    Gerd Höhler imzasıyla ve ‘Hıristiyan Yayınevine Yönelik Saldırı… Kurbanların Boğazları Kesildi’ başlığı altında yayımlanan Atina çıkışlı yazıda, 19-20 yaşlarındaki beş failin, Malatya’da bir yayınevine saldırarak, aralarında Protestan bir Almanın da bulunduğu üç kişinin boğazlarını keserek hunharca katlettikleri ifadelerine yer verildi.

    Süddeutsche Zeitung: Fanatiklerin gücü

    ‘Süddeutsche Zeitung’ gazetesinde Christiane Schlötzer imzasıyla ve ‘Fanatiklerin Gücü’ başlığı altında yayımlanan yazıda, Hrant Dink cinayeti üzerinden fazla zaman geçmemişken şimdi de Malatya’da fanatik milliyetçilerin sahneye çıktığı, ülkenin istikrara kavuşturulması isteniyorsa Recep Tayyip Erdoğan’ın derhal cumhurbaşkanı olup olmayacağına karar vermesi gerektiği ifade ediliyor.

    Die Welt: Cinayetler fanatik İslamcıları işaret ediyor

    ‘Die Welt’ gazetesinde ‘Bağlanmış ve Gırtlakları Kesilmiş’ başlığı altında yayımlanan haberde, Malatya’da bir yayınevine yönelik faili meçhul saldırıda, aralarında Protestan bir Almanın da bulunduğu üç kişinin boğazları kesilerek katledildikleri, olayın fanatik İslamcıları işaret ettiği belirtiliyor.

    Frankfurter Allgemeine Zeitung: Daha önce de tehdit edildiler

    AP/DPA/Reuters kaynaklı ve ‘Türkiye’de İncil Basan Bir Yayınevine Yönelik Saldırıda Bir Alman Öldü’ başlığı altında yayımlanan haberde, Malatya’da daha önce de defalarca saldırı tehditleri alan bir yayınevine yönelik saldırı sonucunda, aralarında Protestan bir Almanın da bulunduğu üç kişinin boğazları kesilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

    Britanya basınında ‘Malatya cinayetleri’

    BBC Türkçe Servisi Britanya basınından derlediği haberlerde de ‘Independent’, ‘Times’,Daily Telegraph’,Financial Times’ ve ‘Guardian’ gazetelerinin başlıklarına yer verdi.

    Independent gazetesi, ”İncil yayıncısına saldırıda üç ölü” diye yazıyor. Kurbanların boğazlarının kesilerek öldürüldüğünü bildiren gazete, Malatya’yı ”milliyetçilerin kalesi olarak bilinen, Mehmet Ali Ağca’nın memleketi olan kent” diye tanıttı.

    Times: Dine yandaş toplamaya kötü gözle bakılıyor


    Times, cinayetlerin işleniş biçiminin Türk Hizbullah’ını andırdığı görüşüne yer vererek soruşturmanın bir ayağının bu yönde ilerlediğini yazıyor.

    Hristiyanlıkla ilgili kitaplar basan Zirve Yayınevi’nin misyonerlik yaptıkları iddiasını reddettiğini yazan Times, ama yayınevinin bu gerekçeyle kendilerine bir süredir tehditler geldiğini söylediklerini belirtiyor.

    Gazete, Türkiye’de bir dine yandaş toplamaya çalışmanın yasalara aykırı olmadığını fakat toplum içinde buna kötü gözle bakıldığını aktarıyor:

    Türkiye’de çok küçük bir toplumu temsil eden Protestan Hıristiyanlar, Rum ya da Ermeni azınlıkların aksine, Müslümanlıktan Protestanlığa geçmiş misyoner eğilimli Türkleri barındırıyor’.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.