Re: çarmih.

#35880
Anonim
Pasif

@Tekvin 20118 wrote:

Eşi ve benzeri olmayan Allaha inanmayla ödül alır insan.Hiç başka tanrı olur mu?Kutsal Kitap’ta musa ve İsa’ya vahiyle iletilen,indirilene inandım.İndirilen tevrat’tan geriye ne kaldıysa inandım.İletilen İncil ayetleri açıkcası bu ruhbanlık yazıları olacağına inanmam.İncil dört ayettir.İsa’ya iletilen ayetlerde Çarmıh bir benzetmedir.[/

Kutsal Kitap’a bakarsak değil!
Anlamak amacı ile okursak göreceğiz ki içeriğinde asla 3. bir dünyevi kişilik konuşması yoktur, Rab Der’ki diyeTanrı adına başlayan konuşmalar yine Rab Bildirdi diye bitiren konuşmacılar ( tebliğciler) görürüz.
O ve O’dur
Yani Birinci O Tanrı İkinci O ise Tebliğcidir

Buna neden değindim, sadece iki farklı kişilik olup da cümlelerin geçtiği bir kitapta hangisinin neyi konuştuğunu çok iyi anlayabilir ve kitabın ana temasını oluşturan sözlerin kim tarafından kime söyletildiğini kolaylıkla idrak edebiliriz.
Bu iki varlık arasında bir yeminleşme geçiyorsa yemin eden açıkça ifadelerden belli oluyor. kimdir bu yemin eden “O” tabiî ki tebliğcidir. Yani buradan çıkan sonuç gökten bir kitap inerek direk Tanrı’nın kendi yazdığı ve kaleme aldığı değil de, değişik şekillerde aracılarına bildirdiği sözlerinin bizlere ulaşması adına o dönem çeşitli maddelere bu günümüzde de kağıt üzerine dökülmüş bir dökümantasyonudur.

Asıl konu’ya gelecek olursak sevgili Tekvin, eşi benzeri olmayan tek bir Allah’a inanmanın mutluluğunu yazılarına dökmesi.
Bence yadırgamamak gerekir aksine doğru konuştuğunu da onaylamak gerekir diye düşünüyorum açıkçası;

Kendince karşıt bulduğu ve “Ne Kadarı” kaldıysa inanıyorum dediği Kutsal Kitabın sözlerine itikat etmeyip, kendi inandığı kitaptaki her şeye tam bir tevekkülle sarılıp kendisi bir delil koymak istemezken ne güzelde farklı süslü kelimelerle bağnazlığını saklayabiliyor oysa.

Bence de Tekvin doğru söylüyor!!!!!
Eşi Benzeri Olmayan bir Allah’a inanıyor…..!
Kızmayın, yadırgamayın O’nu
Doğru yolda olan kendisi çünkü
Bizler yanacağız asit ve kükürtlü çukurlarda
O ise tomurcuk memeli hurilerle cirit atıyor olacak Cennet’de
Hem de 70’tane
Sıkılmayacak asla Yeşilırmakların olduğu Cennet’de
7 kat orası çünkü en üst kat ise onun asla göremeyeceği Firdevs oluyor.
Neden sıkılsın ki, 70 huri’nin arasında
her kattan gelecek şiddetli gürültüye karşın bir üst kata sessiz olun demekle günler gelip geçecek nasıl olsa…!
Peki ya kadınlar?

Haklı Tekvin eşi benzeri olmayan bir Yaratıcıya inanıyor
Dünyada gözün gördüğü her şeye yemin eden, İncir’e, Zeytin’e, Dolunay’a Şafak’a ve daha birçok nesnel ve de evrensel olaya yemin eden bir Tanrısı var, ee haliyle bu kadar yemin eden bir yaratıcı Tekvine ettiği yemini mi tutmayacak.

Yazık bize, Bizim Tanrı’mız ise yemin etmeyi bırakın, bize bile yemin etmememizi ve hatta O’nun adını ağzımıza boşuna almamamız gerektiğini söylüyor.

Amca, dayı,teyze,hala vs. kızları hepsi helal kılındı Onun Nur Yüzlü Peygamberi’ne bizim İnandığımız ise Evlenmedi dünyasal yaşamında.

Onun inancında boşanırsan birkaç defa Hülle yaparsın ancak öyle birleşirsin bir daha, Haklı Tekvin biz yanacağız. Çünkü bizde Hülle yok, 2-3 tane almak da yok ne yapacağız şimdi bilmem.

İsa çarmıh’a gerilmedi Yahuda İskaryot’u gerdik onun yerine diyen ve doğruluktan, yalan söylememekten bahseden, Yeminlerine inanılmadığı yerde bolca Beddua eden bir yaratıcısı var Tekvin’in bence de eşi benzeri olmayan Bir Yaratıcısı var,
Ve acaba diyorum kendi kendime
Şu her yanı sigara külü ile dolmuş masamda bir taraftan da işlerimi yaparken

Bu bizim Sevgili Tekvin’in eşi benzeri olmadığını iddia ettiği Tanrısı’nın
İslamiyet öncesi inanılan Lat Uzza Menat’ın atası olan Ay Tanrıçası ( AY) ismine EL-İLAH’a benzer bir kelime kullanılıyor olması ve Kur’anın içinde bir çok yerde Ay üzerine yemin ediliyor olması, Hicri denilen Ay takviminin kullanılıyor olması, mucize istenmesi durumunda, ayetlerde Kur’Anı gösteren ve ona mucize vermedik diyen ayetleri göstermesi dışında, yine AY’ı ikiye yardığının iddia edilmesinden yola çıkarak,
Bu Eşi Benzeri Olmayan Bir Yaratıcısının Kitabında neden bu kadar AY’a değinmeler bulunmaktadır?

Ayetleri’nde “Can’ı çıksın” diye beddua eden Tekvin’in eşsiz Tanrısı acaba yarattığı gibi öldürmekten yoksun mu ki böylesi bir beddua eder?

Yani forumdaki arkadaşlarımız;
acıyor Tekvin bizlere ve haklıda, Bizim inandığımız kitap dünyanın yaratılışından, insanın yaratılışına ve dünyasal yaşamın sonuna kadar anlatılarak biterken, Onun inandığı kitap 3 kişinin konuşması gibi görünen ve hangisinin Tanrı olduğu kestirilemeyen eşsiz bir sure Fatiha ile başlarken, Nas’la bitmekte..!

Bence diretmeyin, Kur’anda 25 tane belirtilmiş peygamber olup 3 tanesi de tam olarak ne olduğu kestirilemeyen eşsiz bir kitap ve eşsiz bir Tanrı’ya inanıyor, Apaçık bir dille inen ve şifresi çözülemeyen anlamı bilinemeyen ELİF,LAM,MİM diyen bir itikata sahip kendisi!

Kur’anda tek bir ayet’de geçmezken, YEREMYA’yı birden bire revanşta diye Semerkand yayınlarında bolca satılan ve hikayesi de hazır tutulan 100 yıl uyuduğu söylenilen Yeremya oldu bunlarda İrmiya,

Tekvin şimdi soruyorum sana ben yazmaktan yoruldum, dahada yazarsam birkaç ansikolopedi çıkar ömrümüz yazmak ve okumakla geçer,
Senin Tevrattan geriye kalanlar diye bulunduğun tabire ve benim özet olarak değindiğim konulara dayanarak sormak istiyorum.

KUR’ANDAN VE SENDEN GERİYE ŞİMDİ NE KALDI?