Suçlayıcıya Karşı Direnin ve Ona Yenilmeyin
- Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
-
YazarYazılar
-
30. Mart 2009: 16:03 #26062AnonimPasif
İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın armağanıdır.Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.Çünkü biz Tanrı’nın yapıtıyız, O’nun önceden hazırladığı iyi işleri yapmak üzere Mesih İsa’da yaratıldık.
Efesliler 2: 8 – 9 – 10Evet Kutsal Kitap’ta yazıldığı gibi biz Rab’bin merhameti ve lütfuyla kurtulduk. Bazen bazı insanlarda şunları görüyorum ki bende imanlılığımın ilk günlerinde bunu yaşamıştım.
“Neden ben?”, Ben bu kadar kötülük yapmışken ve yapıyorken Rab neden beni seçti?”
Tabi bunları düşünrken imanlılığımın ilk günlerini yaşadığım için kitap’ta yazılanlarla ilgili pek fazla şey bilmiyordum ve bunun içinde böyle düşünüyordum.
Daha sonra Timoteos bölümünde bir ayetle karşılaştım ve bütün hayatım değişti.“Mesih İsa günahkârları kurtarmak için dünyaya geldi” sözü, güvenilir ve her bakımdan kabule layık bir sözdür. Günahkârların en kötüsü benim. Ama Mesih İsa, kendisine iman edip sonsuz yaşama kavuşacak olanlara örnek olayım diye sınırsız sabrını öncelikle bende sergilemek için bana merhamet etti. Onur ve yücelik sonsuzlara dek bütün çağların Kralı, ölümsüz ve görünmez tek Tanrı’nın olsun! Amin.
1.Timoteos 1: 15 – 16 – 17Amin. Timoteos’a mektubunda böyle diyordu Pavlus. Bu konuyu derinlemesine düşünecek olursak aslında daha bir çok isimle karşılaşabiliriz. Gidyon’u düşünün, Hakimler bölümünde Gidyon kısmıyla karşılaşıyoruz. Yine aynı şekilde Hakimler bölümündeki Şimşon’u düşünün, Rab o kişileri kullandı.
Rab aslında hayatlarımıza ve yaşayış şeklimize fazla bakmıyor. Ve Rab neler yapmış olursak olalım bizleri seçiyor ve kullanıyor.Çünkü Rab’bimiz merhametli ve bağışlayıcı bir Rab’dir.
Kutsal Kitap’ta yazılanları derinlemesine düşündüğümüzde bir çok şeyi görebilir ve anlayabiliriz.
Mesela ismi geçen Pavlus, Gidyon ve Şimşon yerine kendimizi koyalım. Biz onlardan farklımıyız? Bizlerde aslında birer Pavlus, Gidyon ve Şimşon değil miyiz?
O zaman Rab neden bizi bağışlamasın?
Pavlus Timoteos mektubunda ne yazıyordu?
“Ama Mesih Isa, kendisine iman edip sonsuz yaşama kavuşacak olanlara örnek olayım diye sınırsız sabrını öncelikle bende sergilemek için merhamet etti.”
Yani Pavlus örnek olmaktan bahsederken bizleri kastediyordu. Yani tarih boyunca iman edecek olan her insana geçmişte yaptıklarından dolayı acı çekmemelerini, korkmamalarını ve ayartıcının yapacağı suçlamalarda şüpheye ve kuşkuya düşmemelerini söylemek istiyordu.Peki o zaman bizi kim suçlayabilir? Ayartıcı mı? Rab’bin merhametini bilmeyen insanlarmı?
Tanrı önceden belirlediği kişileri çağırdı, çağırdıklarını akladı ve akladıklarını yüceltti.Öyleyse buna ne diyelim? Tanrı bizden yanaysa, kim bize karşı olabilir? Öz Oğlu’nu bile esirgemeyip O’nu hepimiz için ölüme teslim eden Tanrı, O’nunla birlikte bize her şeyi bağışlamayacak mı?Tanrı’nın seçtiklerini kim suçlayacak? Onları aklayan Tanrı’dır.Kim suçlu çıkaracak? Ölmüş, üstelik dirilmiş olan Mesih İsa, Tanrı’nın sağındadır ve bizim için aracılık etmektedir.
Romalılar 8: 30 – 31 – 32 – 33 – 34Amin. Yukarıdaki ayetlerde okuduğumuz gibi bizi hiç kimse suçlayamaz, yargılayamaz ve Rab’bin bizi bağışlayıp, bağışlamadığını sorgulayamaz.
Bu yüzden başınız dik yürüyün, suçlamalara karşı gülün, geçin ve Rab’be bir kez daha şükredin sizi merhametiyle bağışladığı, akladığı ve sizi ölümden kurtardığı için.
Aklınızda geçmişte yaşadıklarınızdan dolayı hiç bir kuşkunuz olmasın. Hatta yapabilirseniz bunu güvendiğiniz bir kişiye açın ve karanlığı aydınlığa çıkarın.
Çünkü o zaman karanlığınız gün yüzüne yani aydınlığa çıktığı için suçlayıcı en büyük silahını kaybedecek ve artık sizi suçlayamayacaktır.
Bizler Mesih Isa’da aklandığımıza göre yasa’dan ve mahkumiyet’ten özgür kılındık bunu hiç bir zaman unutmayalım.Aynı şekilde kardeşlerim, siz de bir başkasına -ölümden dirilmiş olan Mesih’e- varmak üzere Mesih’in bedeni aracılığıyla Kutsal Yasa karşısında öldünüz. Bu da Tanrı’nın hizmetinde verimli olmamız içindir.
Çünkü biz benliğin denetimindeyken, Yasa’nın kışkırttığı günah tutkuları bedenimizin üyelerinde etkindi. Bunun sonucu olarak ölüme götüren meyveler verdik.
Şimdiyse biz, daha önce tutsağı olduğumuz Yasa karşısında öldüğümüz için Yasa’dan özgür kılındık. Öyle ki, yazılı yasanın eski yolunda değil, Ruh’un yeni yolunda kulluk edelim. Romalılar 7: 4 – 5 – 6Böylece Mesih İsa’ya ait olanlara artık hiçbir mahkûmiyet yoktur.
Çünkü yaşam veren Ruh’un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı. Romalılar 8: 1 – 2 -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.