Mesih nasıl günahları affedebilir? Bu sadece Tanrı’ya özgü değil midir
- Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Mesih nasıl günahları affedebilir? Bu sadece Tanrı’ya özgü değil midir?
(Tomas Cosmades)
İsa insanı günahtan arıtmak için yeryüzüne geldiğini önemle belirtir:
‘İnsanoğlu’nun yeryüzünde günahları bağışlamak yetkisi bulunduğunu anlamanız gerektiğinden’ – İsa inmeliye şöyle der: ‘Ayağa kalk, yatağını topla ve evine git!’ O da ayağa kalkıp evine gitti. Orada bulunanlar bunu görüp korkuya kapıldı ve insanlara bu tür yetki veren Tanrı’yı yücelttiler’ (Matta 9:6-8).
‘İnsanoğlu kaybolmuş olanı aramaya ve kurtarmaya geldi’ (Luka 19:10).
‘Ben iyi Çoban’ım. İyi çoban koyunlar uğruna yaşamını verir… O’nu vermeye yetkim var ve onu yine almaya yetkim var. Ben bu buyruğu Babam’dan aldım’ (Yuhanna 10: 11-18).
İsa Mesih’in insanın günahlarını affetmesi, O’nun beden almış Tanrı Sözü oluşu ile belirtilebilir. İsa bir tek günah bile işlemedi. Hata yapmadı, insan suçu ile kirlenmedi. O, bir yaratık değildir, çünkü yaratığın günah affetmeye kuşkusuz gücü ve yetkisi yoktur. Bu düşünülemez. İsa, insanoğlunun günahı uğruna canını kendi isteğiyle verdi. Üç gün sonra mezardan dirildi. Kefaret niteliğinde sunduğu hayatını bir kez daha ölmemek üzere yeniden aldı.
Sunusu nedeni ile, O’na Kurtarıcı niteliğinde inanan günahlıyı her zaman her zaman affedebilecek yetkidedir. Özlenen yeni yaşamı ve kutsal yaşantıyı O uygular. Mesih’in affettiği günahlıya buyruğu şudur: ‘Git, bundan sonra günah işleme!’ Günahlar affedildiği anda bu mutlu gelişim Tanrı Kat’ında onaylanır, tüm varlıkta sessiz bir gönenç yer alır. İsa Mesih’in kefaret sunusu göksel etkendir.
Tanrı tüm yetkiyi ve gücü İsa’ya verdiğini, O’nu ölümden dirilterek evrene onayladı. Şimdiki ve gelecek düzende, İsa şunları söyledi:
‘İşte Tanrı Kuzu’su! Dünyanın günahını kaldıran…
Ben, O’nun çarığının bağlarını bile çözmeye layık değilim’ (Yuhanna 1:27).
İsa Mesih’i başkalarına oranla ayrı açıdan değerlendirmek gerekir. O, doğal nitelikte gelen, yaşayan, mezarda kalan birisi değildir. Günahları affeden, yeni yaşam veren Kurtarıcı RAB’dir.