Bir Öğretmen Nasıl Olmalı ?

  • Bu konu 1 izleyen ve 0 yanıt içeriyor.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25345
    Anonim
    Pasif

    Öğretmen, eğitim sisiteminin en temel unsurlarından birisi. Eğer öğretmenler yetiştiremiyorsanız, ne yaparsanız yapın kaliteli bir eğitimden, parlak bir gelecekten söz etmek mümkün değil.

    Eğitim sorunlarının çözümüne öğretmenden başlamak zor ama doğru bir başlangıç olacaktır.

    Kendini inandırmak zorunda olan biri de öğretmendir. Öfkeli, yorgun, kararsız bir öğretmen bütün bir dershaneyi düzensizliğe soktuğu halde, soğukkanlı durgun, kendine hakim bir öğretmen aynı dershanede disiplin ve çalışkanlık yaratır.

    Öğretmen çocuklar arasında kavga ve şamataları yatıştırmak, tembel ya da yorgun kafaları çalıştırmak ve dikkate alıştırmak sıkılganlara cesaret vermek gibi ödevlerini ancak kişiliğinin manevi nüfuzu ve etkisi sayesinde başarabilir.

    Çocuklar öğretmenlerinin manevi niteliklerine karşı çok hassas olurlar. Öğretmenin onlara gerçekten ve candan ilgilenmekte olup olmadığını, yardımlarının ciddiliğini ya da sahteliğini sezerler. Bencil ve ilgisiz olan öğretmenleri sevmezler. Oysa erkek ya da kadın hiçbir öğretmen öğrencilerinin sempatisini kazanmadıkça onlara sevgi ve inanç ilham etmedikçe kutsal ödevlerinde başarılı olamazlar.

    Başkasına herhangibir ders anlatmaya kalkışmadan önce dersi baştan sonuna kadar gözden geçirir. Dersi yaparken bu size büyük kolaylık sağlayacaktır. Pavlus’un, çocukların öğretmeni olmaya niyetlenenlere ( yani yeni bir imanlıyı yetiştiren herkese ) bir sözü vardır: ” Sen başkasına öğretirken, kendine öğretmez misin ? ” ( Rom. 2:21 ) Başka bir deyişle, söylediklerinizin uygulayıcısı olmalısınız. Yaptığınız iş sözünüze uysun ! Bazı dersler size de hayatınızda değişmesi gereken yerleri gösterecektir. Unutmayınız ki; sadece söyledikleriniz değil, aynı zamanda karakteriniz ve yaptıklarınız da öğrencinize bir mesaj verir. Topluluğunuz öğretmenler için seminerler düzenleyip öğrenci yetiştirme hakkında açıklayıcı bilgiler sunarsa bu daha iyi bir şey olur.

    Öğrencinizle aranızda gerçek bir arkadaşlık olsun. O zaman ona isteklerinizi söyleyebilir misin ?Aynı zamanda öğretişleri tam kendisine göre ayarlayabilirsiniz. Yeni bir derse geçmeden evvel bir önceki derse ait ev ödevini kontrol edin. Kendi duygularını paylaşması ve karşılaştığı herhangi bir zorluğu anlatması için onu yüreklendirin.

    OKUL İÇİN DEĞİL YAŞAM İÇİN ÖĞRENİN. TANRI GÜNDÜZ VE GECE, YAZ VE KIŞ, SAVAŞ VE BARIŞ, AÇLIK VE TOKLUKTUR. ( HERAKLETTOS )

    İnsanın gerçekten gereksindiği bir bilgi varsa, o da insan yaratılışta verilmiş olan yeri doldurmayı yani ” insan olmak için ne yapması gerektiğini öğreten bilgidir. ( Kant )

    En iyisi gençlerde öğrenme hevesini ve sevgisini uyandırmaktır. Yoksa kitap yüklü birer eşek yaparız onları. ( Montaigne )

    Çocuklarımıza geçmişimizi tekrar etnektense geleceğimizi üretmeyi öğretmektir.

    Eğitilmemiş bir zihin hiçbir şeyi başaramaz. ( Yılmaz TAHAN )

    Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

    Lütuf, İsa Mesih’i sevenlere ölümsüz sevgiyle!

    Yahve yire – RAB, sağlar.

    Yahve nissi – RAB, sancağımdır. isasiyahbeyaz rabbe hamdolsun

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.