Çan sesi

  • Bu konu 4 izleyen ve 4 yanıt içeriyor.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #25188
    Anonim
    Pasif

    Merhaba, aklıma takılan bir soruyu değerli büyüklerimize danışmak istiyorum.

    Hristiyanlıkta çan sesinin önemi nedir öğrenebilirmiyim, yani hristiyanlıkta yada hristiyanlar için çan sesi kutsalmıdır. Çan sesini bazı müzisyenler müziklerinde kullanıyorlar, bu yaptıkları davranış uygunsuzmudur. Çan sesi hakkında detaylı bilgi almam mümkünmüdür?

    #33386
    Anonim
    Pasif
    firarda55;14828 wrote:
    Merhaba, aklıma takılan bir soruyu değerli büyüklerimize danışmak istiyorum.

    Hristiyanlıkta çan sesinin önemi nedir öğrenebilirmiyim, yani hristiyanlıkta yada hristiyanlar için çan sesi kutsalmıdır. Çan sesini bazı müzisyenler müziklerinde kullanıyorlar, bu yaptıkları davranış uygunsuzmudur. Çan sesi hakkında detaylı bilgi almam mümkünmüdür?

    Sevgili kardesim,
    Siz kafanızı, düşüncelerinizi bu tür şeylerle yormayın. Çan, katolik, ortodoks ve bazı protestan kiliselerinde çalınır. Çevrede bulunan insanlara kilisede olacak vaaz ya da ayin saatlerini hatırlatmak içindir. Çan sesinin kutsallıkla bir ilgisi yoktur. Kutsal olan tek kişi Rab’dir ve O kutsal olduğu gibi kendisine iman edenlerin de kutsal olmalarını buyurmaktadır.

    Sizin de bu Kutsal Rab’bi aramanızı, arşatırmanızı öneririm. Çünkü Tanrı her insanı çok sevdiği ve kendisine çekmek istediği gibi, sizi de çok seviyor ve kendisine çağırıyor. Kutsal Kitap’ı önyargısız bir şekilde okuyun. İncil, Tanrı’nın insanlara sunduğu bir KURTULUŞ mesajıdır. Çünkü tüm insanlar günahlıdır ve sonsuz cehennem yargısıyla karşı karşıyadır. Ama sevgi olan Tanrı, bizleri kurtarmak için bir plan hazırladı ve İsa Mesih’i bizim için kurban etti. Ta ki bizler kurtulalım ve sonsuza dek yaşayalım.

    İçinde bulunduğumuz din anlayışı, cehennemi bir tehdit, bir sömürü aracı olarak kullanır. İncil’i okuduğumuz zaman orada Tanrı’nın sevgisiyle karşılaşırız. Bu sevgi, doğru bir cehennem anlayışına karşılık olarak verilen bir kurtuluş hediyesidir.

    Kutsal Ruh’un ruh gözlerinizi açmasını ve gerçeği bulmanıza yardımcı olmasını diliyorum.

    ‘O gelince,(Kutsal Ruh) günah, doğruluk ve gelecek yargı konusunda dünyayı suçlu olduğuna ikna edecektir’ (Yuhanna 16:8).

    Rabbin sevgisinde kalın.

    #33400
    Anonim
    Pasif

    zaman ayırıp bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Peki müziğin içerisinde çan sesinin kullanılması ve belirli tempolara ayarlanarak müzik oluşturulması uygunsuzz olur gibime geliyor, çünkü manevi bir ses gibi. İbadetlere çağırılıyor insanlar. Aklıma burası çok takılıyor.

    #33404
    Anonim
    Pasif

    Firarda55,
    Çan yalnızca bir araçtır. Bir kutsallığı yoktur. Maddeleri kutsallaştırmayın ya da ona yücelik de vermeyin. Bu yanlış olur. Yani müziğin içinde de kullanılabilir, kuzuların boynuna da asılabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Rab dışa bakmaz. Ruha bakar. Rabbin şu sözlerini vermek isterim;

    17 ‘Vay halinize kör kılavuzlar! Diyorsunuz ki, `Tapınak üzerine ant içenin andı sayılmaz, ama tapınaktaki altın üzerine ant içen, andını yerine getirmek zorundadır.`

    18 Budalalar, körler! Hangisi daha önemli, altın mı, altını kutsal kılan tapınak mı?

    19 Yine diyorsunuz ki, `Sunak üzerine ant içenin andı sayılmaz, ama sunaktaki adağın üzerine ant içen, andını yerine getirmek zorundadır.`

    Ey körler! Hangisi daha önemli, adak mı, adağı kutsal kılan sunak mı?

    Rab şekilciliğe karşıdır. 17. ve 19. ayetleri düşünün lütfen. Hangisi daha önemli adak mı, adağı kutsal kılan sunak mı. Sizin sorunuzda da, çan mı önemli, yoksa imanlının içinde ki kutsal ruhun onu çağıran sesi mi? Amaç nedir. Anlamı nedir. Bunlara bakınız. Çanın bir kutsallığı mı var. Kesinlikle hayır. Ve kutsallık da verilmemeli. Üstün de tutulmamalı. Böyle şeylerden kendinizi koruyun. Rab’bin ruhunu isteyin. Ve objelere, nesnelere yücelik vermek, onları kutsallaştırmak Rab’bin hoşlanmadığı bir şeydir. Putperest ve Rab’den olmayan inançlarda Rab’bin hoşlanmadığı bu tür şeyler yapılır. Nazar boncuğu takılır. Nazar boncuğunun korunduğuna inanılır. Ya da haç kolye takılır. Haçın koruma gücü olduğu sanılır. Haça güvenilir ama metalden ya da tahtadan yapılmış bir nesnenin hiç bir niteliği yoktur. Koruyan da, kurtaran da haç değil, Rabdir. Kolyeye bakıp, haça hitap ederek yapılan dua da büyük bir küfürdür.

    #33407
    Anonim
    Pasif

    Bana göre çan sesi uyandirmak içindir, bana oyle geliyor

    Uyan ey uyuyan dercesine gibi bir sesi var

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.